Pikkuleijonien yksi mielenkiintoisimpia nimiä on Pohjois-Amerikasta mukaan kutsuttu maalivahti Eetu Laurikainen.

Jyväskylästä ainakaan ponnistanut suomalaistorjuja kertoi SuomiKiekko-sivustolle syksyn rapakon takana olleen opettava.

– On ollut kyllä mielenkiintoinen alkukausi. On päässyt pelaamaan todella paljon toisella puolella maailmaa. Siinä mielessä on antanut paljon uutta, Laurikainen kertoi.

Maalivahdiksi melko pienikokoinen torjuja on ehtinyt esiintyä alkukaudesta jo 30 kertaa seuransa Swift Current Broncosin maalilla.

– En ole koskaan pelannut näin paljoa. Pelejä on nyt jo yhtä paljon alla kuin esimerkiksi koko viime kaudella.

Pienen kaukalon haasteista takaisin tuttuihin ympäristöihin

Kuten monen muunkin Euroopasta Pohjois-Amerikkaan muuttaneen vahdin tapauksessa, myös Laurikaisen kanssa alku tuotti paljon vaikeuksia.

– Alussa oli vähän haasteista pienen kaukalon kanssa ja siinä, että pojat tulevat kovaa vauhtia maalille. Hiljalleen se lähti kuitenkin siitä kulkemaan ja nyt on rullannut jo pelit hyvin itselläkin.

Suomalaistorjuja kertoo kuitenkin kasvaneensa vuoden aikana paljon. Uusi ympäristö on pakottanut torjujan mukaan ammattimaistumaan myös muilta osin.

– Siinä mielessä on nähnyt, mitä se oikea jääkiekkoelämä on siellä. Koko ajan mennään ammattilaisrytmissä. Paljon pelejä tiiviissä tahdissa.

Parantuneet otteet viime peleissä poiki lopulta näytönpaikan alle 20-vuotiaiden MM-kisoista. Sinne nuori vahti lähtee kuitenkin nöyrin mielin.

– Meillä on kolme hyvää veskaria. Ei ole puhuttu rooleista vielä, mutta meillä on hyvä henki kaikkien välillä, Laurikainen päätti luottavaisena.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Helsinki