NHL:ssä viime kaudella puolustajan paikalta peräti 43 pistettä nakuttanut Kevin Shattenkirk on päässyt vauhdikkaasti mukaan SM-liigan vauhtiin.

SuomiKiekko-sivusto-tapasi taitavan St. Louis Bluesin puolustajan iloisissa merkeissä. Kiekollinen rooli on maistunut TPS:n uniformussa.

– On kyllä tuntunut hyvältä. Valmennus antaa paljon vastuuta ja kannustaa osallistumaan hyökkäyksiin, mikä on maistunut. Meillä on hyviä hyökkääjiä, joille yritän löytää tilaa myös itse nousemalla tukemaan hyökkäyksiä, Shattenkirk hehkutti maajoukkuetauolla.

Viisi peliä tehoin 1+4 kertoo omaa kieltään. Lauantain Jokerit-ottelussa syntynyt voittomaali oli oiva esimerkki puolustajan röyhkeydestä.

– Tänne on ollut kyllä helppo tulla. Joukkueen sisällä on kotoinen tunnelma ja tuntuu, että kaikki uudet kaverit on otettu paremmin kuin hyvin mukaan, puolustaja maiskutteli.

Kun pelaaminen tuntuu helpolta

Yli seitsemän kuukautta pelaamatta ollut Shattenkirk on sopeutunut jopa yllättävän nopeasti suomalaiseen kiekkokulttuuriin. Syykin on selvä.

TPS:ssä pelaa tällä hetkellä peräti kuusi pohjoisamerikkalaisen passin omistavaa pelaajaa. Ertiyisesti seurakaveri St. Louis Bluesin puolelta oleva Kris Russell on auttanut sopeutumista uuteen ympäristöön.

– Asumme naapureina, joten vietämme aikaa aika paljon keskenämme jo reissatessa hallin ja kämppien väliä. Muutenkin vietämme melkoisesti aikaa pohjoisamerikkalaisten kanssa.

Maajoukkuetauko tuli Shattenkirkille nopeasti. Viikon aikana ei ole tarkoitus tehdä mitään sen kummempaa.

– Meillä on treenejä ja tarkoitus on vain viettää aikaa porukan kanssa. Todennäköisesti teemme pienen reissun Helsinkiin. Ehkä ostan samalla jotain vaatteita kylmän varalle.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku