NHL-työsulkuvahvistuksen Derek Stepanin lähdettyä KalPan ykkösketju sai uudeksi ykkössentterikseen tälle kaudelle Suomeen palanneen Jukka Voutilaisen.

Maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin päässyt KalPa koki tappion tiistaina, kun Kärpät päihitti kuopiolaisjoukkueen Oulussa lukemin 4-2. Kyseisessä kamppailussa kilpipaitojen uudistunut ykkösnyrkki etsi vielä yhteisiä kuvioitaan, vaikka hyviä maalipaikkojakin riitti.

– Ehkä vähän oli vielä hakemista. Emmehän me olleet pelanneet aiemmin kuin yhden erän ajan yhdessä, ykkösketjun toinen laitahyökkääjä Artturi Lehkonen tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Ketjun keskelle astellut Voutilainen sen sijaan antoi heti kehuja Lehkoselle ja toiselle laiturille Sakari Salmiselle.

– Ensimmäisessä erässä he esimerkiksi loivat heti kaksi loistavaa paikkaa minulle toiseen aaltoon. Harmi, etten saanut niistä maaleja, Voutilainen kertasi.

– Tuosta on hyvä rakentaa lisää, hän jatkoi.

Arvaamattomia ja ovelia kavereita

Alkukauden aikana kuopiolaisten ykkösketjun keskellä on nähty jo useampi eri kasvo. KHL:ään lähtenyt Matti Kuparinen aloitti, sen jälkeen NHL-apu Craig Smith vieraili hetken ja Voutilaista ennen paikalla viiletti jo Pohjois-Amerikkaan palannut Stepan.

Nyt vastuuta ottaa jo paljon urallaan nähnyt 32-vuotias Voutilainen.

– ”Vodehan” on todella hyvä pelaaja ja hänen kanssaan pystyy pelaamaan kiekollista peliä erittäin hyvin. Kyllä me mielestäni saadaan tuosta vielä hyvä kenttä aikaiseksi, jos pysymme vain yhdessä, 17-vuotias nuorisotähti Lehkonen uskoo.

Voutilaisesta puolestaan huokuu suoranainen innokkuus uudesta tilanteesta.

– He ovat erittäin arvaamattomia ja ovelia kavereita. He ovat niin samantyylisiä pelaajia ja ovat pelanneet tuossa jo aiemmin, niin se on minulla edessä se sopeutuminen. Ei siinä kuitenkaan ole mitään ongelmaa, sillä he ovat niin taitavia pelaajia, kuopiolaislähtöinen hyökkääjä hehkuttaa.

Lehkonen puolestaan on itsevarmana ketjun tulevaisuudesta.

– Tulemme tekemään tuhoja, alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin lähtevä Lehkonen hymähtää.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu

Lue lisää vahvaa tulokaskautta pelaavan Lehkosen mietteitä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.