Petri Matikainen Leijonien Jukka Jaloselle: "Mitä sinä vielä mietit? – Kerää tavarasi ja tule tänne!"

HIFK:sta viime kesänä kesken sopimuskautensa KHL:ään loikannut Petri Matikainen oli se henkilö, johon Jukka Jalonen otti ensimmäisenä yhteyttä kuultuaan SKA:n kiinnostuksesta.

Avangard Omskissa vaikuttavan Matikaisen suositukset KHL:stä saivat myös Jalosen vakuuttuneeksi.

– Tietysti olin yhteydessä Matikaiseen. Hänen numeronsa valitsin ensimmäisenä. Varmuus Venäjälle siirtymiseen kasvoi voimakkaasti, kun olin jutellut Petrin kanssa, Jalonen paljastaa Sport-Ekspressille.

– Matikainen sanoi: ”Mitä sinä vielä mietit? Kerää tavarasi ja tule tänne!” Petri kertoi paljon positiivista KHL:stä, jonka taso on Euroopan korkein. Pelaajat eivät ole ainoastaan lahjakkaita, vaan myös ahkeria. Petri sanoi, että ”tule Venäjälle, et tule katumaan sitä”. Sen jälkeen viimeisetkin epäilykseni katosivat. Eihän Matikainen sentään minua voisi vedättää!