Arvio NHL-draftin tämän kesän ykkösvarauksesta: "Ei ole valmis maajoukkueeseen"

Venäjän suurimpiin kiekkolupauksiin laskettu Nail Jakupov valittiin maan nuorten maajoukkueeseen, vaikka osa asiantuntijoista olisi nähnyt hänet jo miesten mukana Karjala-turnauksessa.

NHL-draftin tämän kesän ykkösvarausta ei nähdä ainakaan vielä miesten maajoukkuetasolla, sillä 19-vuotias nuorukainen vasta totuttelee aikuisten peleihin. NHL-työsulun ansiosta Jakupov on päässyt KHL:ään, jossa hän on loistanut: Neftehimik Nizhnekamskissa Jakupov on merkkauttanut 13 peliin teholukemat 10+4=14.

Karjala-turnaukseen valmistautuva Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov selventää nuorten tilannetta.

– Mitä tulee nuorten maajoukkueeseen, niin on liian aikaista sanoa, ketä nykyisestä kokoonpanosta on valmis pelaamaan miesten maajoukkueessa. Meidän täytyy odottaa vuosi tai kaksi, sanoi Biljaletdinov maajoukkueen pressitilaisuudessa.

– Nail Jakupov on erittäin hyvä pelaaja ja näkymät ovat hyvät, mutta hän ei ole vielä valmis maajoukkueeseen. Me keskustelemme tästä hänen seuravalmentajan kanssa.