Seitsemän maalia kahdeksaan peliin. Mikkel Bödkerin alku Rauman Lukossa on ollut vakuuttava.

Jo kaudella 2007-08 OHL:ssä tanskalaisen kanssa samassa joukkueessa pelannut ja lopulta sarjan mestaruuteen asti marssinut Justin Azevedo jakoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa vuolaasti kehuja seurakaverilleen.

– Hän on kuin eläin! Hän oli jo juniorivuosina iso, vahva ja äärimmäisen urheilullinen tyyppi. Jo silloin hänen reitensä olivat kuin hevosella. Tuntuu vain, että hän on jatkanut kehitystään siitä, Azevedo naureskeli.

Kanadalaisen mukaan kolme tanskalaista NHL-apua ovat olleet valtava apu Lukon pelillisellä puolella. Bödkerin lisäksi Philip Larsen sekä Frans Nielsen saivat Lukon ykkössentterin pyyteettömät kehut.

– Heidän vaikutus on ollut valtava. Jo kentällä näkee, kuinka taitavista kavereista on kyse. Tuntuu, että hyökkäyspäässäkin he näkevät kenttää kuin hidastettuna.

Varsinkin vaikean alkusyksyn jälkeen koko kolmikko onkin ollut suuressa roolissa Lukon hiljalleen käynnistyvien moottoreiden starttaamisessa.

– He tuovat tärkeää syvyyttä joukkueeseemme, mikä on helpottanut meidän kaikkien tekemistä. Meillä oli alkukaudesta vaikeaa ja hävisimme monta peliä putkeen. Tuntui, että he toivat saman tien oikeaa tekemistä ja asennetta joukkueeseen, Azevedo kiteytti.

Tanskalainen tivoli nähdään seuraavaksi tiistaina, kun Rauman Lukko matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi.

Justin Azevedo istui viikonloppuna SuomiKiekko-sivusto kanssa haastatteluun. Lue Pohjois-Amerikasta Raumalle siirtyneen kiekkoilijan mietteitä alkukaudesta, saamasta pelikiellostaan ja joukkueen parantuneista otteista sunnuntaina Suomikiekko-sivustolta.

Ilari Isotalo, Rauma