Kuten uutisoimme, vuodenvaihteessa järjestettäviä nuorten MM-kisoja varten valmistautuva alle 20-vuotiaiden maajoukkue nimitettiin maanantaina. Samalla julkistettiin myös haastajajoukkue, joka kohtaa Tshekin kolmessa maaottelussa läntisellä Uudellamaalla.

Haastajaryhmän ja Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmentajina toimivat Bluesin Jussi Ahokas ja Tapparan Janne Grönvall. He raportoivat suojattiensa otteista nuorten maajoukkueen päävalmentaja Harri Rindellille.

– Kuten aina ennenkin, tästä haastajajoukkueesta on mahdollisuudet nousta vielä MM-ryhmään asti. Kilpailu monista pelipaikoista käy kiivaana, vaikka suurin osa tästä joukkueesta on nyt mukana seuraavan vuoden MM-kisoja silmällä pitäen, Rindell sanoo jääkiekkoliiton sivuilla.

Alle 19-vuotiaiden matkassa onkin paljon jo SM-liigassa vierailleita pelaajia. Mukana ovat muun muassa Bluesin riveissä syksyn aikana puolustanut Niklas Tikkinen, TPS:n puolustaja Mikko Lehtonen ja Kärppien hyökkääjä Joonas Huovinen.

Näyttöpaikkoja ja peliaikaa pyrittiinkin jakamaan sijoittamalla muutamia pelaajia haastajaryhmään.

– Kenties kovin kilpailuasetelma tämän vuoden kisoja ajatellen on maalivahdeilla. Meillä on neljä tasaista maalivahtia, joille kaikille saadaan nyt kansainvälisiä pelejä, Rindell kertoo.

Alle 19-vuotiaiden joukkue Tshekki-otteluissa:

Maalivahdit:
30 Janne Juvonen, Pelicans
33 Samu Perhonen, JYP

Puolustajat:
6 Niklas Tikkinen, Blues
7 Roni Rukajärvi, Jukurit
8 Joonas Valkonen, Blues
9 Juuso Riikola, KalPa
26 Aleksi Salonen, JYP
34 Mikko Lehtonen, TPS
47 Santeri Saari, Jokerit

Hyökkääjät:
12 Toni Kallela, KalPa
24 Rasmus Kulmala, TPS
41 Aleksi Rekonen, Kiekko-Vantaa
42 Topi Nättinen, JYP
43 Joona Harjama, KalPa
44 Joonas Huovinen, Kärpät
48 Nico Friman, HIFK
49 Rasmus Hämäläinen, SaiPa
50 Jesse Paukku, Jokipojat
51 Aleksi Rutanen, Blues
52 Jasper Lindsten, TPS
53 Mikko Virtanen, KooKoo
54 Saku Mäenalanen, Kärpät