JYP aloittaa European Trophy -turnauksensa perjantaina kotijäältä tshekkiläistä Pirati Chomutovia vastaan ja heti sunnuntaina tulee vastaan toinen tshekkijoukkue Sparta Praha.

Joukkueen päävalmentaja Jyrki Aho kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, että valmistautuminen on hyvällä mallilla.

– Eihän asiat missään nimessä täydellisiä ole olleet, mikä on ymmärrettävää. Kuitenkin on pyritty tekemään niitä asioita, mistä ollaan sovittu ja oltu oikealla ilmeellä peleissä. Ne ovat tärkeitä viestejä tässä vaiheessa.

European Trophyssä JYP kohtaa tshekkiläisten lisäksi KalPan, HV71:n ja Linköpings HC:n Ruotsista ja slovakialaisen Slovan Bratislavan ja Vienna Capitalsin Itävallasta. Ahon mielestä kansainvälisyys tuo uutta virtaa koko organisaation toimintaan.

– Trophy tuo sen mahdollisuuden, että ei meillä ei ole pelkkiä harjoituspelejä vaan ruvetaan pelaamaan pisteistä ja pelataan eri joukkueita vastaan. Aiemmin pelattiin vähän ulkomaalaisia joukkueita vastaan vaikka jonkun verran kuitenkin. Tämä tuo kuitenkin piristysruiskeen koko seuralle.

Jyrki Ahon haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan perjantaina SuomiKiekko-sivustolla.