Liigajoukkue Oulun Kärpät ja Mestiksen Kajaanin Hokki ovat tehneet seurayhteistyösopimuksen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on tyytyväinen sopimukseen ja kumppaniin.

– On hienoa jatkaa muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyötä Hokin kanssa. Hokki on meille kaikin tavoin tuttu seura, muistuttaa Aho tiedotteessa. Meillä on 27 pelaajan rinki ja on hyvä, että niillekin pelaajille, jotka eivät saa peliminuutteja liigasta, löytyy tarvittaessa pelipaikka läheltä.

Aho uskoo, että moni pelaaja nousee liigaan Hokin kautta.

– Hokin päävalmentaja Petri Mattila on valmentanut meillä pitkään junioreissa ja nyt hän tekee hyvää työtä Hokissa. Olen varma, että yhteistyömme toimii mutkattomasti ja osa syksyllä Hokissa pelaavista löytää paikkansa liigajoukkueesta keväällä, sanoo Aho.

Hokin puheenjohtaja Esko Karjalainen luottaa hänkin toimivaan yhteistyöhön.

– Meillä on 2000-luvulta hyvää yhteistä matkaa takana. Tässä on oikeat lähtökohdat kahdensuunnan yhteistyölle. Meillä on täällä Kajaanissa oikein positiiviset tunnelmat ja odotukset kauteen, vakuuttaa Karjalainen.

– Hokilla on valmis joukkue ja on erittäin hienoa, että meillä on pojille väylä liigaan ja toisaalta voimme saada Kärppien pelaajia meille, sanoo Karjalainen.

Yhteistyön upeana starttina elokuussa on Kärppien ja Saltzburgin välinen European Trophyn avausottelu.

– On hienoa saada tänne maailmanluokan pelaajia. Uskon hallin täyttävän ja pelin tuovan lisäpotkua seutumme kiekkoväelle, sanoo Karjalainen.

Kärpät ja hallitseva ET-mestari Salzburg avaavat European Trophyn 2012 Kajaanissa 17. elokuuta.