Slovakia on yllättänyt koko kiekkoilevan maaílman etenemällä aina MM-finaaliin asti, kun he voittivat naapurimaansa Tshekin välierässä 3-1.

Slovakian päävalmentaja Vladimir Vujtek tietää, miksi joukkue on noussut viime vuoden 10. sijalta nyt finaalijoukkueeksi.

– Meillä on hyviä joukkuepelaajia, erityisesti Zdeno Chara ja Michal Handzus. Kun he liittyivät joukkueeeseen, niin nuoremmat pelaajat katsovat heidän esimerkkiään ja toimivat kaikessa kuten he, mikä tekee koko joukkueesta yhtenäisemmän, Vujtek kertoi voittoisan Tshekki-välierän jälkeen.

Välieräottelu Tshekkiä vastaan alkoi hyvin Slovakialle. Tshekki hieman kiri välillä, mutta lopulta Slovakia puristi tarvittavat maalit.

– Peli oli tiukka. Onnistuimme tekemään avausmaalin ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Tshekki pelasi vahvasti, kuten Kanadakin puolivälieräpelissä, ja nousi tasoihin. Kolmannessä erässä pidimme oman pään puhtaana ja teimme tarvittavat maalit.

Jobinpostia Slovakialle tuli Tomas Stratostan loukkaantumisen muodossa.

– Olimme epäonnekkaita, kun menetimme jo kolmannen puolustajan tässä turnauksessa, ja joudumme pelaamaan finaalin viidellä puolustajaa.

Kai Lintinen, Hartwall Areena