Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannattajien niskaan on satanut paljon kuraa viime vuoden kansanjuhlan jälkeen: ensiksi lippujen hinnat nostettiin niin korkealle, että monet eivät pysty nauttimaan kisoista paikan päällä – ja nyt vietiin myös perinteinen juhlapaikka, Helsingin kauppatori, poliisin ja pelastuslaitoksen linjauksesta (uutinen).

Ylikomisario Juha Hakola kertoi SuomiKiekko-sivustolle, että suurin syy tapahtumapaikan siirtoon ovat turvallisuustekijät. Fanien toiveilla ei ole merkitystä, kun kupissa ovat henki ja terveys.

– Lähtökohtana on se, että viranomaiset ovat määritelleet juhlan megatapahtumaksi, jolloin paikalle saapuu suurella todennäköisyydellä yli 100 000 ihmistä. Esimerkiksi viime vuonna oli monta vaaranpaikkaa ja kävi hyvää tuuriakin, ettei pahempaa sattunut, Hakola kertoo.

– Itse seurasin tapahtumia aitiopaikalta ja jos massa olisi lähtenyt liikkumaan väärään suuntaan, olisi äkkiä voinut ihmisiä olla veden varassa.

Uusi juhlapaikka, Olympiastadionin vieressä sijaitseva Mäntymäen kenttä, on myös oivallinen pitopaikka juhlille – monestakin syystä.

– Mäntymäen kentältä ei tipu mereen helposti, Hakola vitsailee.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö