Suomi on aloittanut kisat kahdella voitolla. Maaleja ei ole mennyt omiin, mutta mutta.. Suomella on maalinteko-ongelma, sitä ei kukaan voi kiistää. Nyt menee hyvin, mutta entä kun vastaan astuvat USA, Kanada. Sveitsikään ei ole läpihuutojuttu.

Suomen joukkueen kapteeni ja ykkösylivoiman primus motor Mikko Koivu ei ole huolissaan. Tarvitaan vaan kärsivällisyyttä ja työtä.

– Niin kauan kun on paikkoja, ei ole syytä huoleen. Kun saadaan päästä hana auki, niin saadaan itseluottamusta ja rentoutta viimeiseen tekemiseen. Sieltä se sitten aukeaa. Enemmän trafiikkia maalille ja irtokiekkoihin kiinni, Koivu kertoi Slovakia-pelin jälkeen

Leijonien pelityyli on ollut ehkä odotettuakin varovaisempi. Kiekkokontrollia pitää toki olla, mutta hyökkäykset ovat olleet liian hitaita, ja vastustaja on saanut luettua suomalaisten aikeet.

– Nollapelit on hyvä pohja, ja rakennetaan sen varaan. Pyritään kääntää peliä nopeammin ja sitä kautta saada ne paikat, joista laittaa niistä sisään.

– Niin kauan kun voitetaan, niin se on hyvä. Fakta on, että pitää pystyä parantamaan, ja niin sen pitääkin olla tässä vaiheessa.

Leijonien seuraava mittari on Sveitsi. Ottelu pelataan tiistai-iltana.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

Jääkiekon MM-kisoihin saat lisäjännitystä Nordicbetin runsailla vetokohteilla.