Jukka Jalosen ryhmä teki Leijonien MM-historiaa!

Leijonat möyhensi Ranskan torstaina lukemin 7-1. Samalla päävalmentaja Jukka Jalosen porukka teki Leijonien historiaa nappaamalla jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa MM-tasolla.

Vastaavaan saavutukseen Suomen jääkiekkomaajoukkue on yltänyt ainoastaan kerran aikaisemmin, nimittäin vuosina 1991-1992. Tänään Kanadaa vastaan haussa on siis tuon ennätyksen ohittaminen.

Leijonien nykyinen voittoputki alkoi viime keväänä välisarjassa, kun sitä ennen alkulohkon viimeinen koitos Tshekkiä vastaan oli ollut maalein 1-2 tappiollinen. Viime kisoissa seurasi kuusi peräkkäistä voittoa huipentuen maailmanmestaruuteen.

Suomen aiempi pitkä voittoputki starttasi kevään 1991 alemmasta loppusarjasta, josta tuli kasaan kolmen täyttä pistepottia. Kevään 1992 MM-kisoissa vuorossa oli seitsemän peräkkäistä voittoa. Putki katkesi Ruotsille 2-5 hävittyyn MM-finaaliin.