Leijonat päätti MM-kisoja edeltävät maaottelut voittoon, kun Ruotsi kaatui Tshekissä pelattussa EHT-turnauksen päätösottelussa 4-1. Voitolla Suomi varmisti jo Tshekin-turnauksen voiton. Suomi voitti turnauksessa kaikki kolme otteluaan.

Suomen tehomiehenä hääri Jussi Jokinen (1+1), jonka maalilla Suomi sai varaslähdön otteluun ajassa 1.28. Suomi pääsi reilun minuutin pelin jälkeen ylivoimalle, ja ylivoima toimi välittömästi.

Suomi voitti aloituksen Ruotsin päädyssä, ja kiekkoa kierrätettiin Juuso Hietaselle, jonka laukauksen Jokinen ohjasi maaliin. Suomi joutui erässä myös useasti pelaamaan alivoimia, mutta puolustuspeli maalivahti Kari Lehtosen johdolla oli mallikasta.

Toisessa erässä Suomi lisäsi johdon 2-0:aan. Kiekko pelattiin Ville Peltoselle, joka laukoi kiekon helposti siniviivan jälkeen Ruotsin maaliin. Ruotsin maalivahdilla Jhonas Enrothilla ei ollut tilanteessa maskia, ja NHL:ssä Buffalo Sabresin paidassa 26 ottelua pelanneelta maalivahdilta olisi voinut odottaa parempaa.

Kolmannessa erässä Ruotsi sai hieman kiriä päälle, kun kiekko pomppi onnekkaasti maalin kulmalle, mistä Patrik Zackrisson iski kiekon maaliin, ennen kuin Lehtonen ehti peittämään.

Suomi kuitenkin näytti tänään henkistä kapasiteettia ja siirtyi jo 3-1-johtoon Tuomas Kiiskisen maalilla. Kiiskinen karvasi Ruotsin puolustuksessa hyvin, jonka jälkeen ruotsalaispuolustaja menetti kiekon Jussi Jokiselle. Jokinen siirsi kiekon B-pisteen kaarella olleelle Kiiskiselle, joka jälleen näytti parasta osaamistaan ja laukoi kiekon vastustajan maaliin.

Ruotsi haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta Suomen Janne Pesonen iski kiekon tyhjään maaliin.

Leijonajohto nimeää lopullisen MM-kisajoukkueen vielä tämän illan aikana. SuomiKiekko-sivusto seuraa tilannetta.