Pitkän linjan jääkiekkovalmentaja ja -vaikuttaja Sakari ”Sakke” Pietilä alkaa tästä päivästä lähtien kirjoittaa SuomiKiekko-sivustolle omaa Sakken Siniviiva-kolumnia. Pietilä ruotii sivustollamme pari kertaa viikossa ajankohtaisia asioita koko SM-liigan ratkaisuotteluiden ja MM-kotikisojen ajan.

Ilvestä, HPK:ta, Jokereita ja Bluesia SM-liigassa valmentanut Pietilä on työskennellyt myös Leijonien apuvalmentajana sekä Suomen B-maajoukkueen ja U18-ryhmän pääluotsina. Kompetenssia jääkiekkokeskusteluun tuovat myös pestit NHL-joukkue Chicago Blackhawksin kykyjenetsijänä, SM-liigan päävideotuomarina ja lukuisten tv-lähetysten kommentaattorina.

Historian ensimmäisessä Sakken Siniviivassa Pietilä painottaa valmentajien ja valmentamisen merkitystä pudotuspeleissä.

– Toisaalta vaatii myös coacheilta kovaa duunia pitää omakin koppa suhteellisen viileänä. Sarja on nopeasti ohi, jos joutuu ylilyöntien kierteeseen. Pudotuspelit ovat rankka sarja, mutta pelottelulla ja uhkailulla ei enää missään päin maailmaa mestaruuksia voiteta, ”Sakke” kirjoittaa.

Pietilän mukaan ratkaisumatseihin kuuluvat psykologiset kikat on osattava, jotta niitä kannattaa käyttää.

– Pahimmillaan uhkailu näyttää säälittävältä. Pelin henkeen kuuluu tietysti sanallinen psyykkaus ja muiden provosoiminen, mutta itse en silti sotkisi sotatermejä tähän peliin. Kyseessä on kuitenkin äärimmäinen taitolaji ja homma voikin helposti kopsahtaa omiin syndeihi.

Julkaisemme ”Sakken Siniviivan” sivustollamme vielä tämän päivän aikana.

SM-liigan ratkaisupeleihin saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!