Avangard Omsk varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan tämän kauden konferenssifinaaliin KHL:ssä.

Raimo Summasen miehistö ei antanut käytännössä mitään mahdollisuuksia Metallurg Magnitogorskille, joka hävisi torstaina maalein 3-2 jatkoajalla. Omsk marssi jatkoon otteluvoitoin 4-1, mikä ei jätä selittelyille sijaa: Summanen on palannut huipulle.

Summasen Omsk on pelannut samalla mestarikandidaatiksi samaan joukkoon Pietarin SKA:n ja Traktor Tsheljabinskin kanssa. Summanen näkee kolme asiaa, jotka taittoivat Metallurgin selkärangan.

”Saimme levätä ja se oli meidän etu”

– Haluan sanoa kolme asiaa. Ensinnäkin aloitimme tämän sarjan hyvistä asemista, kun voitimme pudotuspelien ensimmäisen kierroksen neljässä pelissä, mutta vastustaja joutui pelaamaan kaikki seitsemän ottelua. Saimme levätä ja se oli meidän etu, Summanen sanoi pressitilaisuudessa.

– Toiseksi melkein kaikki pelaajamme olivat terveitä, mutta Magnitogorskilla oli loukkaantuneita – se oli meidän toinen etumme. Kolmanneksi haluan kiittää joukkuettamme, he olivat erottamattomia ja pelasivat joukkueena. Olen ylpeä joukkueeni pelistä, kaverit tekivät hienoa työtä.

Itäisen konferenssin toisessa välieräparissa Ak Bars Kazan otti 2-1-pakkovoiton jatkoajalla Traktor Tsheljabinskista, joka johtaa edelleen ottelusarjaa 3-2.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!