Pelicansin takuumiehenä perjantain 4-2-voitossa Kärppä vastaan oli konkari Jan Latvala. Latvala iski ottelussa kypärätempun. Maaleilla puolustaja Latvala nousi playoff-pelien pistepörssin kärkeen tehoilla 3+4=7.

Maaleissa Latvala näytti laukaisuosaamista. Hyvät laukaisutilanteet syntyivät mm. hyvistä aloitusvoitoista. Aiemmin aloitukset ovat olleet Kärppien heiniä, mutta perjantaina mm. Latvalan toinen maali syntyi hyvän aloituksen ansiosta.

– Se on ihan totta, Kärpillä on vahvat aloittajat. Tuollaisia ei ole montaa tullut – varsinkaan, joista olisi päässyt suoraan ampumaan, Latvala kuvaili toiseen maaliin johtanutta tilannetta Pelicansin kotisivuilla.

Pelicans pelasi selkä seinää vastaan, ja pelaa edelleen. Kärpät johtaa ottelusarjaa 3-2. Ainakin Lahdessa kotiyleisön tuki nosti joukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle.

– Tässä ottelussa oli hyvä syke. Yleisö oli hienosti mukana aloituskiekon putoamisesta saakka. Pääsimme tunnelmaan hyvin mukaan.

Sarja jatkuu jo lauantaina Oulussa. Kärpät menee voitolla välieriin, Pelicansin voitolla sarjan ratkaisu siirtyy maanantaille Lahteen.

SM-liigaan saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!