Kiekkolegenda Esa Tikkanen analysoi ennen eilisen torstain kiekkokierrosta SM-liigan ottelupareja ja osui jokaisessa ennustuksessaan oikeaan (uutinen). Päästetään siis mies jälleen ääneen puntaroimaan perjantain koitoksia.

Perjantain suurin mielenkiinto kohdistuu Porissa käytävään otteluun, jossa Ässät saa vieraakseen Jokerit.

– Molemmille huipputärkeä ottelu. Ässät on valahtanut jo seitsemänneksi, Jokerit on puolestaan viidentenä. Ässiltä puuttuu ykkösratkaisija, kun kukaan ei ole vielä onnistunut korvaamaan Tomas Zaborskya, peliyhtiö Unibetin asiantuntija Tikkanen kuvailee kotijoukkueen ongelmakohtaa.

Jokerit päihitti torstaina Kärpät ja ”Tiki” uskoo helsinkiläisseuran voittoputken jatkuvan myös vieraskentällä.

– Huikea kiekkonäytelmä tulossa Porin hornankattilassa, minä uskon Jokereiden voittoon. Jokerit on pelannut aina Porissa hyvin, ja joukkueen kokoonpanotilanne on tällä hetkellä Ässiä parempi, Tikkanen perustelee.

– Jokerit otti erittäin tärkeän voiton Kärpistä todella vakuuttavalla esityksellä. Joukkue oli fyysisyydessä monta piirua Kärppiä edellä, ja tiivis puolustus piti Kärppä-hyökkääjät pois maalintekosektorilta. Janne Lahti ja Ilari Filppula palasivat, ja heistä varsinkin Filppula väläytteli ja liike vaikutti pirteältä.

Kaikkiin otteluihin voit saada lisäjännitystä lyömällä vetoa Unibetilla – uutena asiakkaana jopa mukavan bonuksen turvin.

HIFK, Pelicans ja Ilves muut perjantain voittajat

Perjantai-illan kolmesta muusta kamppailusta Tikkanen seuloo voittajiksi HIFK:n kotipelissä SaiPaa vastaan, Pelicansin vieraissa HPK:n luona ja hieman yllättäen Ilveksen kotonaan Turun Palloseuraa vastaan.

– Ilves on pelannut tappioista huolimatta viime aikoina erittäin hyvin, ja laittaa tässä täysillä hanttiin. Joukkue haluaa voittaa ennen karsintoja. Minä hakisin tässä hieman yllättävää kotivoittoa, ”Tiki” arvioi.

Kahden muun matsin kohdalla Tikkasen perustelut ovat:

– IFK:n ryminäryhmä sopii tähän peliin kuin nenä päähän. SaiPa laittaa kaikkensa peliin, mutta IFK taistelee ja vie tästä voiton.

– Pelicans tappelee edelleen vimmatusti runkosarjan voitosta. HPK pelaa ilman paineita ja voisi pelata vapautuneesti, mutta tämä on näkynyt muutamassa viime pelissä vääränlaisena löysyytenä. Tähän on laitettava motivaatiosyillä kakkonen.

Kaikkiin otteluihin voit saada lisäjännitystä lyömällä vetoa Unibetilla – uutena asiakkaana jopa mukavan bonuksen turvin.