Arttu Luttinen kertoo SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelun toisessa osassa muun muassa Pelicansin loistavasta ylivoimasta ja taannoisesta tappelukohusta.

Miten olet mielestäsi kehittynyt pelaajana viime vuosina?

Olen pystynyt monipuolistumaan vuosien saatossa, ja toivottavasti olen tärkeämpi pelaaja joukkueelleni. Siten, että minut voi laittaa kentälle koska vaan.

Oletko ennen kaikkea kuitenkin maalintekijä?

Kyllä se on yksi vahvuus, mitä joukkueelle pystyn tuomaan. Ehkä vielä, miten ne maalit tulee tehtyä, niin aika paljon maalin edestä. Se oo paikka missä on mielestäni kiva olla, koska sieltä se palkintokin tulee helpoiten.

Oletko tyytyväinen saamaasi vastuuseen? Pelaat aika paljon myös erikoistilanteita.

Se on varmasti jokaisen pelaajan tietynlainen tavoite, että pääsee niihin pelaamaan. Tietenkin on mukavaa, että on tullut onnistumisia etenkin ylivoimassa. Vastuuta olen aina saanut ihan hyvin, mutta se vaihtelee kenen kanssa pääsee pelaa ja mitä siellä tapahtuu. Itsestä se loppujen lopuksi on kiinni.

Olet tehnyt kuusi ylivoimamaalia (SM-liigassa jaettu 1. Sija 1.12. mennessä). Mikä tekee ylivoimastanne tehokasta?

Meillä on ylivoimassa tällä hetkellä erittäin paljon taitoa. Kun vielä ketjussa muut herrat, pääasiassa Matias Loppi ja Ryan Lasch, eivät ole niin hanakoita itse ratkaisemaan pelejä, niin usein saan paljon kiekkoja siihen keskelle. Siinä on myös hyviä pakkeja mm. Markus Seikola ja Jan Latvala, jotka pystyvät toimittamaan kiekkoja maalille asti. Näistä tekijöistä onnistumiset tulevat.

Totta kai ne joukkueet, mitkä kärjessä ovat. Heitä vastaan on tietyllä tapaa vaikeata pelata. Ei tule niin yksilöinä pelaajia mieleen, mutta joukkueet ketkä mielellään eivät itse hyökkää, vaikka Kalpa ja tämmöiset, ja joita vastaan ei itse pääse niin paljon hyökkäämään, ovat hankalia. Mutta jokainen ilta on oma haasteensa.

Miten kommentoisit HIFK-ottelun tappelukohua?

En ole seurannut, mutta varmasti sillä revitellään vähän aikaan. Ei ole siihen sen kummallisempaa sanottavaa. Meidän tehtävä on jättää asia siihen, katsoa eteenpäin ja alkaa ottamaan pisteitä

Vastassa oli paljon entisiä seurakavereita. Oletteko puheväleissä vielä?

Ollaan puheväleissä. Peli on kentällä ja siellä pitää antaa kaikkensa, mutta ne asiat sitten jäävät myös sinne kentälle.

Haastattelun ensimmäisen osan voi lukea täältä.
Haastattelu: Kai Lintinen