SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa on tällä kertaa SM-liigan positiivisiin yllättäjiin tällä kaudella kuuluneen Lahden Pelicansin Arttu Luttinen. Mies kertoo haastattelumme ensimmäisessä osassa muun muassa siitä, oliko Kai Suikkasen Pelicans-pestillä vaikutusta Luttisen seuravalintaan.

Miten Pelicans-kapteeni summaa joukkueen alkukautta?

Juuri tällä hetkellä on vaikeampaa, mutta kokonaisuutena ollaan pelattu erittäin hyvin pelattu.

Mistä viime aikojen tahmeus on mielestäsi johtunut?

Perustekemisen taso on laskenut hieman, minkä takia päästetään maaleja enemmän. Sen kautta on aika pirun paljon vaikeampi voittaa pelejä. Koko syyskausi se oli aika lähellä kahta päästettyä maalia per peli, mutta nyt se on kokonaan muissa lukemissa, joka vaikeuttaa pisteiden saamista.

Puolustaminen on nykyään kaikkien hommaa. Se ei ole pelkästään veskari ja pakit, vaan kaikkien työmäärä näkyy päästetyissä maaleissa. Se ei ole ollut kohdallaan viime viikkoina.

Miten arvioisit omaa panostasi tällä kaudella?

Sanotaan, että sellaista tasaista onnistumista on ollut tietyllä tapaa joka sektorilla, mutta aina voisi olla tehokkaampi ja sitä kautta enemmän auttaa joukkuetta. Vastuuta saan koko ajan paljon, niin siihen nähden voisi olla tehokkaampi.

Se vaikutti erittäin suuresti. Olin kuullut hyvää kaverista ja hänen toimintatavoistaan. Tein vasta kesäkuussa omat valintani, ja olin tyytyväinen, että sain tietyllä tapaa treenata omatoimisesti kesän, mikä on antanut aika paljon virtaa tähän kauteen.

Koko organisaatio on varmasti tehnyt ison harppauksen viime kaudesta, mutta iso osa kehityksestä on Suikkasen ansiota ja sitä, mitä hän osaa vaatia pelaajille sieltä toimiston puolelta. Olosuhteet ja kaikki on varmasti parantuneet Lahdessa tämän vuoden aikana.

Millainen valmentaja Suikkanen mielestäsi on? Kuinka vertaisit häntä aiempiin valmentajiisi?

Hän on rehellinen ja vaativa. Näen aika paljon yhtäläisyyksiä Petri Matikaisessa ja Suikkasessa. Molemmat lyö itsensä täysillä likoon peliin, ja samalla vaatii sitä myös muilta. Heidän joukkueissaan ei ole turhaa kyräilyä tai mussutusta. Siellä paiskitaan hommia ja sillä pärjää kaikki. Pitää tehdä jokapäiväiset työt ja kenelläkään ei ole mitään erikoisoikeuksia.

Haastattelun ensimmäisen osan voi lukea täältä.

Haastattelu: Kai Lintinen