Boston Bruinsissa torjuvan Tuukka Raskin ja koko joukkueen viime kausi oli melkoista vuoristorataa NHL:ssä.

Oli vahvoja aikoja, toisaalta Bruins sukelsi toisinaan myös syvälle. Aaltoliikkeen seurauksena kritiikkiä sai myös Rask, joka tosin ei ollut missään nimessä suurin syypää ailahteluun.

Bostonin kausi päättyi lopulta suureen pettymykseen, sillä monien yllätykseksi Ottawa passitti Bruinsin kesälaitumille jo pudotuspelien avauskierroksella.

Nyt menneet on unohdettu.

Edelleen parhaimpina päivinä huippupelastuksiin venyvä savonlinnalaislähtöinen torjuja on joukkueensa ykkösmaalivahti ja pelikavereidensa arvostama tähti ensi kaudellakin.

– Hän on joukkueemme selkeä ykkösmaalivahti ja yksi tärkeimmistä pelaajista, joten emme halua hätiköidä hänen kuntonsa kanssa. Joukkueemme menestymisen kannalta on ehdottoman olennaista, että hän on täydessä pelikunnossa, kesken viime kauden apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi nimitetty Bruce Cassidy kertoi NHL.comille.

– Hän kykenee parhaimpaansa joka ilta, ja se jos mikä antaa meille mahdollisuuden voittaa, Patrice Bergeron puolestaan totesi.

Toronto Maple Leafsin vuoden 2005 ykköskierroksen varaus on kantanut hurjan suurta vastuuta Bostonin tolppien välissä. Kuten SuomiKiekko aiemmin viikolla kirjoitti, tämä on ollut joukkueen leirissä yksi kuumimmista puheenaiheista.

Edelleen NHL:n parhaimpiin maalivahteihin lukeutuvalle suomalaiselle pitäisi löytää luotettava kakkostorjuja, jotta ailahtelevuus häviäisi. Tämä takaisi sen, että Boston olisi illasta toiseen tasainen suorittaja.

Viime kaudella Rask torjui 71 ottelussa, Anton Khudobin puolestaan pysäytteli kiekkoja 16 mittelössä. Myös Zane McIntyre ja Malcolm Subban kävivät tolppien välissä.