Suomalaisvahti Tuukka Rask on ollut Boston Bruinsin kiistaton ykkösvahti jo useamman vuoden ajan.

Rask on kartanut hurjaa vastuuta Bruinsin tolppien välissä.

Jopa liian hurjaa.

Kolmen viimeisimmän kauden aikana ainoastaan Washington Capitalsin Brendan Holtby on pelannut Raskia enemmän.

Bruinsilla iso ongelma on ollut se, ettei Raskin taakse ole löytynyt kunnon kakkosmaalivahtia.

Jo usean kauden ajan Bruins on joutunut pyörittämään rulettia Raskin takana. Kun toimivaa ratkaisua ei ole löytynyt, on Raskin pitänyt ahertaa entistä enemmän.

– Tiedämme sen, ettei hän voi pelata kauden kaikkia pelejä tai kantaa hurjaa vastuuta vuodesta toiseen. En aio asettaa mitään rajoituksia hänelle, mutta olemme ihan selvästi ylikuormittaneet häntä tämän kauden aikana, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi CSN New Englandin mukaan jo alkuvuodesta.

Cassidy ei lähtenyt kiistämään faktoja, vaan hän myönsi suoraan ylipeluutuksen.

Rask pystyi pelaamaan korkealla tasolla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ottawa Senatorsia vastaan. Silloin Bruins kaatui kuitenkin pahaan puolustajien loukkaantumissumaan.

Vielä kaudella 2013-14 suomalaisvahdin taakka pysyi kohtuullisena, kun Rask pelasi yhteensä 58 runkosarjaottelussa. Tämän jälkeen pelimäärät ovat vain kasvaneet.

Kesän aikana Bruins ei tehnyt muutoksia maalivahtiosastolleen. NHL:n puolella Raskin kanssa vastuuta jakaa todennäköisesti venäläisvahti Anton Hudobin, jonka historia Bruinsissa on ollut hyvin kaksijakoinen.

Hudobiniä pyrkivät haastamaan sekä Zane McIntyre että Malcolm Subban. McIntyre on esiintynyt mainiosti AHL:n puolella, mutta NHL:ssä hän ei onnistunut viime kaudella (8 ottelua, torjuntaprosentti: 85,8).

Subban on ollut puolestaan organisaation iso maalivahtilupaus. Nashville Predatorsin supertähden P.K. Subbanin pikkuveli ei ole kuitenkaan ottanut tuoreeltaan toivottuja kehitysaskeleita.

– Ei sillä ole loppupeleissä mitään väliä, kuka toimii Raskin takana kakkosvahtina. Kunhan joku pystyy kantamaan kakkosvahdin roolia ja pitämään 30-vuotiaan Raskin tuoreena, NBC Sportsin toimittaja Jason Brough mietti.