Jokerit ilmoitti torstai-iltapäivällä purkaneensa sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. (Lue uutinen aiheesta.) Jokerien GM Jari Kurri vakuuttaa joukkueen olevan Salmisen lähdön jälkeen valmis ensi kauteen.

– Kyllä niin voi sanoa, koska tällä ryhmällä olemme valmiit lähtemään kauteen. Salmisen lähdön myötä meillä on yksi paikka vapaana kokoonpanossa, mutta olemme hyvin tyytyväisiä siihen tilanteeseen, jossa nyt olemme. Halusimme tuoda ryhmään leveyttä, ja siinä olemme onnistuneet tiivistyneen Kiekko-Vantaa-yhteistyön sekä uusien pelaajahankintojen kautta, Kurri kommentoi Jokerien tiedotteessa.

– Pelaajamateriaalia on nyt enemmän käytössä, ja joukkueen sisäinen kilpailutilanne koventunut. KHL on kova sarja, jossa pelataan paljon pelejä – etenkin nyt olympiavuonna tahti on tiivis. Kaikkia pelaajia tarvitaan varmasti, ja siksi leveyttä on tärkeää olla enemmän.

Jokerit on vahvistunut lukuisilla kovan luokan laitahyökkääjillä ja puolustajilla, mutta joukkueen samana pysynyt sentteriosasto on kerännyt paljon kritiikkiä ensi kauteen lähdettäessä.

Kurri vakuuttaa, että Jokerit on etsinyt uutta huippuluokan sentterihankintaa, mutta vielä ei ole löytynyt mieluisaa vaihtoehtoa.

– Keskushyökkääjää on etsitty useampi kuukausi. Hyviä vaihtoehtoja on ollut, ja keskusteluja käyty muutaman pelaajan kanssa, mutta he ovat päätyneet jatkamaan uraansa NHL:ssä. Olemme etsineet sentteriä, joka tuo ryhmään huippuosaamista ja pystyy meitä varmasti auttamaan. Emme ole halunneet tälle tontille keskivertopelaajaa, Kurri valaisee Jokerien tilannetta.

– Toisaalta meillä on jo omassa joukkueessamme hyviä vaihtoehtoja pelaamaan keskellä. Asiasta on keskusteltu tiiviisti valmennusjohdon kanssa, ja näemme nykyisessä joukkueessa paljon potentiaalisia hyökkääjiä, jotka pystyvät tällä paikalla pelaamaan. Voimme lähteä kauteen luottavaisin mielin.

Jokerit laittoi puolustuksen ja maalivahdit lähes täysin uusiksi ennen ensi kautta.

– Muutos on totta kai aika iso lähtien maalivahtiosastosta, kun Karri Rämö tuli uutena sisään. Sami Lepistö, Matt Gilroy ja Mike Lundin tuovat lisää kokemusta ja johtajuutta peräpäähän. Tommi Kivistö on neljäs uusi puolustaja, ja hän sekä muut nuoret pakkimme täydentävät mainiosti kokonaisuutta, joka on mielestäni hyvä sekoitus, Kurri kertoo.

– KHL:ssä puolustamisen pitää olla jämäkkää, ja siihen meillä on pelaajat. Lisäksi meillä on puolustajia, jotka kykenevät tukemaan hyökkäyksiä tehokkaasti. Pystymme varmasti roolittamaan puolustuksemme hyvin.

Hyökkäys on nuorentunut roimasti viime kauteen nähden, ja ainakaan maalinälästä ei ole puutetta.

– Hyökkäyksessä meillä on Nicklas Jensenin, Olli Palolan, Eeli Tolvasen ja Henri Ikosen saapumisen myötä varmasti enemmän maalintekotaitoa, nuoruuden intoa ja potentiaalia kuin aiempina vuosina. Oli pieni onnikin, että saimme tätä osaamista näin paljon ja vieläpä molempia kätisyyksiä. On vahvuus, että maalintekijöitä on leveämmällä rintamalla kokoonpanossa.