PARIISI. Tiistaina MM-kisoissa B-lohko huipentuu Kanadan ja Suomen väliseen kohtaamiseen.

Kanada varmisti lohkovoiton maanantaina, kun se kaatoi Norjan tylysti lukemin 5-0.

– Sveitsiä vastaan lähdimme väärään suuntaan, mutta nyt saimme taas vahvan 60 minuutin suorituksen. Sveitsi-peli oli meille hyvä opetus ja käsittelimme sen oikealla tavalla. Nyt olimme jälleen oikealla raiteella sen tappion jälkeen, Kanadan puolustuksesta Jason Demers mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Maanantain voitto tiesi sitä, ettei Kanadalla ole tuloksellisia paineita tiistaina Suomea vastaan.

Hyvä kysymys on se, että millainen Kanada astelee kaukaloon tiistaina?

– Pitää kuitenkin muistaa se, että vastassa on paha joukkue. Meidän on samalla valmistauduttava puolivälieriä ja isoja otteluita varten. On pystyttävä pitämään pelillinen taso korkealla, emmekä vain voi istua alas ja katsoa, että mitä tapahtuu. Tuolta kannalta Suomi-peli on iso meille, joka tapauksessa, Demers pyöritteli.

Nykyään Florida Panthersia edustava 28-vuotias kanadalaispuolustaja on tuttu tapaus Suomesta.

Demers vieraili edellisen työsulun aikana Kärpissä, iskien 30 ottelussa komeat tehot 5+16=21.

Tiistaina Leijonien puolelta Demersille vastaan asettuu tuttuja pelaajia.

– Tiedän hyvin Atte Ohtamaan, (Joonas) Kemppaisen ja Julius Hongan, jonka kanssa pelasimme Dallasissa.

– Varmasti hauska peli, kun näkee vanhoja tuttuja naamoja. Voi vähän mittailla joukkueiden iskukykyjä. Toivottavasti voitamme, niin saan oikeuden kuittailla heille, Demers hymyilee.

Demers on merkannut ylös tiistain ottelun jo etukäteen.

– Pidin paljon ajastani Suomessa. Oulussa oli hauskaa ja Kärpissä oli hienoa joukkuetovereita. Hauska päästä vihdoin pelaamaan heitä vastaan.

Demersille jäi hyviä kaverisuhteita Oulun ajoilta. Osan kanssa hän on edelleen tekemisissä.

Simonin (Suorannan) kanssa tulee juteltua ja toki esimerkiksi Jussi (Jokinen) pelaa nyt samassa joukkueessa. Juha-Pekan (Haatajan) kanssa tulee myös juteltua.

– Pyrin pitämään yhdeydet kunnossa ja kuulostelen, että miten siellä menee. On hauskaa pysyä väleissä, koska oli oikein mukavaa siellä silloin.

Ehkä joskus takaisin Ouluun?

– Ehkä! Ei sitä koskaan tiedä. Jos kukaan ei halua minua enää (NHL:ssä), niin ehkä pitää lähteä Eurooppaan. Sitähän olisi ihan hauska lähteä kokeilemaan, Demers pyörittelee virne naamalla.

– Tai ehkä sitten lomalle sinne. Kuulin, että Oulussa on kaunista kesällä, joten ehkä pitää lähteä selvittelemään. Rakastan Suomea!

Demers jätti vaikutuksen Oulussa eloisalla ja värikkäällä persoonallaan. Pohjoisessa häntä muistellaan edelleen.

– Siellä välitettiin ja fanit olivat aivan mahtavia. He loivat minulle hyvän kodin sinne. Se oli upeaa, Demers kiittelee.

Leijonien ja Kanadan välinen ottelu alkaa tänään Suomen aikaan kello 21:15.