NHL:ssä Anaheim Ducks ja Calgary Flames avasivat pudotuspelisarjansa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Sarjan alun yhteydessä oli kanaa kynittävänä, sillä joukkueiden edellisessä ottelussa runkosarjan puolella Flamesin kapteeni Mark Giordano taklasi polvi edellä Ducksin avainpuolustajaa Cam Fowleria, joka on edelleen sivussa.

Anaheimissa fanit hullaantuivatkin todenteolla, kun Giordano sai kostonsa näyttävällä tavalla.

Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf nimittäin veti Giordanon aivan pystyyn ottelun kolmannen erän loppupuoliskolla.

Giordano ei loukkaantunut tilanteessa, mutta silti tapaus kääntyi Flamesin kannalta haitalliseksi, sillä taklausta kostanut Dougie Hamilton lähti jäähylle. Flames yritti kolmannen erän loppupuoliskolla päästä tasoihin yön ottelussa.

– Hän (Giordano) oli vain kaveri, jolla oli kiekko ja ehkä hän kääntyi niin, ettei hän nähnyt minun tulevan paikalle. Yritin pitää vain olkapääni matalalla ja pysyä jaloillani, mennä vain läpi, Getzlaf kertasi hurjaa taklausta NHL.com:n mukaan.

Kyseinen niitti näkyy sekä ylhäältä että täältä.

Getzlaf oli näkyvä hahmo sarja-avauksessa. Toisin sanoen Ducks-kapteenin vahva kevätvire sen kuin jatkui.

– Mielestäni hänen kautensa kääntyi viiden päivän tauon yhteydessä (maaliskuussa). Ei ollut kyse siitä, että hän olisi pelannut jotenkin heikosti sitä ennen, mutta hänen kykynsä nousta esille ja dominoida pelejä on ollut todella silmiinpistävää siitä lähtien, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle hehkutti.

– Tämä ilta oli yksi esimerkki siitä, miten hän pystyy tekemään eroa kaukalossa, Carlyle jatkoi.

Ducks vei sarja-avauksen nimiinsä lukemin 3-2.