Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskilla oli ongelmia pelinsä kanssa maaliskuussa. Boston vaipui tappioputkeen, eikä suomalaisvahti löytänyt tarpeeksi keinoja auttaa joukkuettaan.

Pohjakosketus oli 6-3-tappio Tampa Bay Lightningille, joka taistelee Bostonin kanssa samasta pudotuspelipaikasta. Rask päästi ottelussa peräti viisi omiin torjuntaprosentin painuessa lukemaan 82,1.

Sen jälkeen Rask on laittanut täydellisesti luukut kiinni. Seuraavaan neljään otteluun suomalainen on päästänyt yhteensä kolme maalia. Mukana on kaksi nollapeliä – viimeisin juuri Tampa Bayta vastaan Raskin pysäytettyä kaikki 28 laukausta.

– Jos hän ei ole (kaikkien aikojen keskittynein Rask), se on aika hemmetin lähellä, joukkueen valmentaja Bruce Cassidy hehkutti Boston Heraldille.

– Hän on palannut ja näyttänyt täysin varmalta. Hän kontrolloi ripareitaan, pelaa hyvin kiekkoa. Oikeastaan kaikki hänen pelinsä osa-alueet ovat kunnossa.

Cassidy myös hehkuttaa joukkueen puolustuspelin parantumista, mikä luonnollisesti auttaa Raskiakin.

Raskin torjuntaprosentti neljästä viime ottelusta on vakuuttava 97,2.

– Tuntui hyvältä. Tietysti minulla oli vaikeita pelejä (välillä), mutta koko ajan on tuntunut hyvältä, suomalaisveskari sanoi.

– Viime aikoina olemme pelanneet hyvin puolustuksessa, mikä on auttanut paljon minua ja (kakkosvahti Anton Hudobinia).