Winnipeg Jetsin riveissä suomalaistulokas Patrik Laine ehti jo tovin aikaa painia tehottomuuden kanssa.

Paikkoja oli, mutta ei oikein mistään sisään.

St. Louis Bluesia vastaan hanat aukesivat.

Laine pamautti toisen erän alussa kauden 36. osumansa Bluesin verkkoon. Jets käytännössä ratkaisi ottelun toisen erän alkun tehohetkellä, missä vierailijat löivät kiekon muutaman minuutin sisällä kolmesti Bluesin maalivahdin Jake Allenin selän taakse.

– Se oli hullua ja se tapahtui nopeasti. Mitä tuossa voi tehdä? Meidän on pakko päästä tuollaisista eroon. Todella paha hetki ja todella pahat minuutit meille kaikille, Allen itse sanoi NHL.com:n mukaan.

Laine iski illan toisensa kolmannen erän puolessa välissä.

– Tuntuu hyvälle. Olen mielestäni pelannut hyvin pari viimeistä peliä, mutta en ole vain saanut palkintoa. Nyt sain pari ja olen iloinen siitä, Laine tunnelmoi.

Vaikka Jets on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, ei se ole näkynyt joukkueen ilmeessä runkosarjan viimeisisä peleissä.

– Bluesilla on ollut hyvä joukkue muutaman viimeisimmän vuoden ajan ja mielestäni he tuovat meistä parhaan esille. Meidän valmistautuminen tähän peliin oli sitä luokkaa, että tiedämme, mitä on edessä ja tiedämme, että tämä on paha vastus. Olemme pelanneet paljon tiukkoja pelejä aiempina vuosina ja nyt kiekot hieman myös pomppivat meidän suuntaan, Jets-kapteeni Blake Wheeler mietti Jetsin 5-2-voiton jälkeen.

Kahdesti maaliverkkoja heiluttaneella Laineella tämän kauden tehot ovat nyt 37+28=65.