Columbus Blue Jackets koki karvaan 2-5-tappion Pittsburgh Penguinsille NHL:n pudotuspeleissä Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä pelatussa ottelussa.

Tappio tiesi Blue Jackets -ryhmälle aikaista kesälomaa, Penguinsin edetessä jatkoon pudotuspelisarjasta 4-1-otteluvoitoin.

Penguins johti ottelua parhaimmillaan 3-0, mutta Blue Jackets kavensi kamppailun 3-2:een toisessa erässä.

Penguins meni kuitenkin kolmannessa erässä menojaan, kun joukkueen kapteeni Sidney Crosby pyssytti pudotuspelien toisen maalinsa ja sen jälkeen vielä Scott Wilson kaunisteli loppulukemat 5-2:een.

Ottelun kovimpia tehomiehiä olivat Pittsburghin hyökkääjät Jevgeni Malkin (0+3), Phil Kessel (1+2) ja Brandon Rust kahdella maalillaan.

Yrityksen puutteesta Blue Jackets -ryhmää ei voi syyttää, koska he laukoivat peräti 51 kertaa Marc-Andre Fleuryn vartioimaa maalia päin.

Columbus oli NHL:n runkosarjan suurimpia yllättäjiä. Joukkue kasasi NHL:n neljänneksi eniten pisteitä runkosarjassa (108).

Suomen maajoukkueeseen vahvistuksia?

Columbuksen tippuminen tarkoittaa peräti kolmen suomalaispelaajan vapautumista Leijonien käyttöön.

Joukkueesta vapautui maalivahti Joonas Korpisalo, hyökkääjä Lauri Korpikoski ja puolustaja Markus Nutivaara.

Korpisalon ja Korpikosken NHL-sopimus loppuu tähän kauteen, joten kummankaan saapuminen on hyvin epätodennäköistä.

Potentiaalinen valinta MM-kisaryhmään olisi tulokaspuolustaja Nutivaara, joka teki kahdessa pudotuspeliottelussa tehopisteet 1+1.

Nutivaara vahvistaisi helposti Suomen maajoukkueen heikkoa puolustusta.