NHL:n pudotuspeleissä Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä liikkeelle lähti Ottawa Senatorsin ja New York Rangersin välinen pudotuspelisarja.

Siinä ihmettelyn aiheeksi nousi se, miten lehtereille jäi varsin runsaasti vapaita paikkoja.

Virallinen, ilmoitettu yleisömäärä oli 16744, mikä osoittaa jo sen, etteivät kaikki liput menneet kaupaksi.

Senatorsin kotiareenan Canadian Tire Centerin virallinen katsojakapasiteettti on 18572, mutta sitä voi venyyttää seisomapaikkojen myötä.

Legendaarisen ruotsalaishyökkääjän Daniel Alfredssonin paidanjäädytysseremoniaa oli muun muassa seuraamassa yli 20000 katsojaa.

Ottawa Citizenin jutussa mietittiin syitä sille, miksei pudotuspeliottelu vetänyt oletettua täyttä katsomoa Ottawassa.

Markkina-alueeltaan Ottawa kun on lähellä erityisesti Torontoa, jossa pelit myyvät loppuun jatkuvalla syötöllä.

– Senatorsin faneista on tullut vaativia. Se on mitä se on. Kausikorttimyynti oli nihkeää kesällä, eivätkä edes parantuneet otteet ole muuttaneet suhtautumista, toimittaja Wayne Scanlan miettii.

Scanlan kävi läpi myös sitä, miten monet eivät olet innostuneet tuhlaamaan isoja rahasummia lippuihin ja kalliisiin virvokkeisiin.

Myös Senatorsin kotihallin sijainti on herättänyt kovasti kysymysmerkkejä. Ottawaan on kovasti kaavailtu uutta areenaa aivan kaupungin keskustaan.

Joka tapauksessa vapaat paikat pudotuspelien keskellä iskevät pahasti silmään.

– Yhteisön maine on koetuksella. Ei Ottawassa pitäisi luottaa siihen, että Maple Leafsin tai (Montreal) Canadiensin fanit täyttävät heidän oman areenansa, Scanlan summaa.

Senators vei sarja-avauksen nimiinsä lukemin 2-1. Jatkoon etenee neljällä voitolla.