HIFK ja Tappara iskevät toisiinsa kiinni SM-liigan välierien toisessa kohtaamisessa torstaina Helsingissä, mistä tamperelaiset lähtevät hakemaan toista kiinnitystään finaaleihin.

Ensimmäisessä ottelussa maaleitta jäänyt HIFK oli suurimman osan ottelusta täysin aseeton Tapparan tylyn ja toimivan pelisysteemin edessä.

HIFK:n virhe oli lähteä pelaamaan ensimmäistä peliä aivan liikaa Tapparan ehdoilla. Helsinkiläiset lähtivät murtamaan kotijoukkueen keskialueen träppiä hitaiden viivelähtöjen kautta, mikä näytti kaoottiselta, kun joukkue ei tuntunut löytävän mitään aseita keskialueelle ryhmittäytyneen Tappara-viisikon läpäisemiseksi.

HIFK:n on lähdettävä voittamaan Tapparaa kotiluolassaan samalla reseptillä, millä se kaatoi myös TPS:n puolivälierissä. Viivelähdöt voidaan unohtaa, ja sen sijaan joukkueen on luotettava kovan paineen antamiseen jo Tapparan puolustusalueella ilman, että Tappara pääsee rakentamaan hyökkäyksiään rauhassa. Sen edessä HIFK tulisi jäämään taas jalkoihin.

Ensimmäisessä ottelussa Tapparan puolustajien ei tarvinnut työskennellä juuri ollenkaan oman maalin edessä, joten HIFK pyrkii varmasti hanakammin kohti Dominik Hrachovinan vartioimaa maalia.

HIFK luottaa odotetusti myös laajaan pelaajarinkiinsä. Päävalmentaja Antti Törmänen on nostanut kokoonpanon ulkopuolelta jälleen mukaan useamman pelaajan, jotka eivät pelanneet tiistain ottelussa.

Pelaajien kierrättämisen uskotaan varmasti auttavan siihen, että pitkässä juoksussa HIFK pystyisi olemaan raikkaammalla jalalla otteluiden ratkaisuhetkillä, kuten TPS:ää vastaan kävi.