Edmonton Oilersin supertähden Connor McDavidin nimi pyörii jopa NHL-kauden arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Trophyn saajakandidaattina, kun runkosarja lähenee loppuaan.

Oilers-hyökkääjä Patrick Maroonin mukaan yksi pelaaja Edmontonissa nousee silti jopa McDavidin edelle, kun puhutaan kauden parhaista pelaajista. Nimittäin maalivahti Cam Talbot.

– Cam on todennäköisesti meidän paras ja tasaisin pelaajamme koko vuoden. Hän pitää itsestään hyvää huolta jään ulkopuolella, mikä on tärkeää, kun pelaa yhtä paljon pelejä kuin hän, Maroon sanoi Sportsnetille Edmontonin voitettua tiistain vastaisena yönä Los Angeles Kingsin 2-0 ja Talbotin pelattua nollapelin.

– En tiedä, miten hän on pystynyt siihen, mutta hän on ollut todella tasainen.

Nollapeli oli Talbotille toinen peräkkäinen, sillä viikonloppuna kanadalaisvahti pysäytti kaikki 33 laukausta Vancouver Canucksia vastaan. Kingsiä vastaan torjuntoja kertyi 35. Talbotilla on tällä kaudella jo seitsemän nollapeliä.

– Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä koko vuoden ja on yksi parhaista joukkuekavereista, Maroon hehkutti.

– En tuntenut häntä ennen viime vuotta, mutta hän on erittäin hyvä. Hienoa, että hän on joukkueessamme.

Talbot on torjunut tällä kaudella peräti 65 ottelussa, joista hän on kerännyt 37 voittoa. Torjuntaprosentti on hieno 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,32.