Columbus Blue Jacketsin venäläismaalivahti Sergei Bobrovski pelaa uskomatonta NHL-kautta. Hän on nostanut tämän kauden huimilla otteillaan viime kauden yhden huonoimman joukkueen NHL:n sarjataulukon kärkeen.

Columbuksen suomalais-GM Jarmo Kekäläinen voi olla hyvin tyytyväinen ykköstorjujansa otteisiin tältä kaudelta. Bobrovskia pidetään monissa keskusteluissa jo lähes varmana Vezina-voittajana, mutta nyt TSN:n toimittaja Gary Lawless on nostanut venäläistähden nimen mukaan keskusteluihin NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavasta Hart-palkinnosta.

– Yksikään muu pelaaja ei ole ollut niin tärkeä joukkueensa suorituksiin kuin Bobrovski Columbukselle, ylistää Lawless.

Bobrovskin pahimpina kilpailijoina Hart-palkintoon pidetään Edmonton Oilersin Connor McDavidia ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbya.

– MVP-palkinnosta taistelee Bobrovski, McDavid ja Crosby. McDavid on nostanut Oilersin pudotuspeleihin ja johtaa NHL:n pistepörssiä. Crosbyn Penguins on ennakkosuosikki idässä ja hänen johtaa maalipörssiä 42:lla maalillaan, kertoo Lawless.

Lawlessin argumentti Bobrovskin voiton puolesta on se, että Bobrovski on nostanut surkesti viime kaudella pelanneen Columbuksen NHL:n tämä kauden kärkijoukkueeksi.

– McDavid ja Crosby ovat tärkeitä palasia joukkueilleen, mutta kummankaan joukkue ei ole tehnyt suunnatonta nousua niin kuin Columbus. Bobrovski on ottanut reppuselkäänsä yhden sarjan huonoimman joukkueen ja taistellut heidät ykköseksi. Hän on ollut NHL:n paras ja tärkein pelaaja, hehkuttaa Lawless.

Bobrovski on voittanut tällä kaudella Columbuksen 49:stä voitosta 41. Venäläistorjuja on NHL:n eniten voittaja saanut maalivahti.

Bobrovskin torjuntaprosentti on huima 93,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,97. Hän on molemmissa tilastoissa NHL:n ykkönen.

Lawless vertaa artikkelissaan vuotta 2015, jolloin Montreal Canadiensin maalivahti Carey Price voitti Hart-palkinnon torjuntaprosentillaan 93,3.

Bobrovskin otteet ovat vain parantuneet kauden edetessä.

– Maaliskuussa, kun pelit ovat koventuneet ja muuttuneet tärkeämmäksi, Bobrovski nostanut tasoaan illasta toiseen. Hän ei ole hävinnyt yhtäkään ottelua ja voittoja on tullut kahdeksan. Hänen torjuntaprosenttinsa maaliskuulta on 97,1.

– Bobrovski on tehnyt joukkueelleen enemmän kuin kukaan muu pelaaja omalleen. Columbus ja heidän käännöksensä on NHL:n dramaattisen tarina tältä vuodelta. Bobrovskin esitykset ovat olleet suurin syy Columbuksen lentoon, päättää Lawless.