NHL-seura St. Louis Bluesin tähtipuolustaja Kevin Shattenkirk on ollut koko siirtorajan kovimpia tarjolla olevia pelaajia.

Shattenkirkin nykyisen sopimus Bluesin kanssa on päättymässä ja hän ei ole tekemässä uutta diiliä seuraan.

Blues on ollut enemmän kuin kiinnostunut mahdollisuudelle, jossa Shattenkirk treidattaisiin kesken kauden toiseen seuraan, jonne hän tekisi heti jatkosopimuksen.

Tämä kun näkyisi tuntuvana korvauksena itse treidissä, sillä uudelle seuralle Shattenkirkista olisi hyötyä pitkällä aikavälillä.

Kyseinen kuvio on ollut esillä aivan tuoreeltaan, sillä sekä TSN:n toimittajan Bob McKenzien että St. Louis Dispatchin toimittajan Jeremy Rutherfordin mukaan Shattenkirk kieltäytyi kaupasta, missä toinen osapuoli olisi tarjonnut hänelle seitsemän vuoden ja 42 miljoonan dollarin sopimusta.

Raporteissa uskotaan, että kyseinen seura olisi ollut Tampa Bay Lightning.

Eikä temppu ollut ensimmäinen kerta. Jo esimerkiksi viime kesänä Shattenkirk kieltäytyi Edmonton Oilersin hieman samankaltaisesta tarjouksesta.

Nyt McKenzien mukaan on käymässä niin, että Shattenkirk on pelkkä ”rental”-pelaaja, eli vapaasti suomennettuna taho, joka vierailee seurassa vain lyhyen pätkän ajan.

Kesällä Shattenkirk kun on rajoittamaton vapaa agentti ja hän voi tehdä diilin ihan minne tahansa seuraan.

Vaikka Shattenkirkin kohdalla kuvio kääntyisi siihen, ettei uusi seura tekisi hänen kanssaan heti uutta jatkosopimusta, on hänen hintansa silti korkea.

McKenzien mukaan Blues on pyytänyt jenkkipakista ykköskierroksen varausvuoroa, kovan luokan lupausta ja ”jotain muuta”.

Edes tätä Blues ei välttämättä saa Shattenkirkista irti, kun olemassa on uhka varsin lyhytaikaiselle ratkaisulle.

Bluesilla riittää siis pohdittavaa siirtorajan viimeisinä päivinä.

Siirtoraja tulee vastaan NHL:ssä 1. maaliskuuta.