Tappelut NHL-jäillä ovat vähenemässä ja pelkästään siihen keskittyneet kovanaamat ovat käytännössä kuolleet sukupuuttoon. Nopeutunut peli ja pelaajien kova taso eivät jätä sijaa enää yksiulotteisille kovanaamoille.

ESPN:n NHL-toimitus kysyi itse pelaajilta, mikä rooli tappeluilla on pelissä?

Vastaus oli hyvin yksiselitteinen, lähes jokainen haastatelluista pelaajista piti tappeluita tärkeinä, koska ne pitävät pelin siistinä. Fyysinen rangaistus vastustajalta pitää likaista peliä pelaavat pelaajat aisoissa.

– Mielestäni sillä on oma aikansa ja paikkansa, etenkin joukkuekavereiden puolustamisessa, jos vastustaja yrittää ottaa erivapauksia. Järjestetyt tappelut ovat eri asia. Ne eivät kuulu lajiin, Carolina Hurricanesin veteraanivahti Cam Ward sanoo.

Kaikki 13 pelaajaa pitävät sitä yhtenä osana lajia. Jopa nuoremmat pelaajat, jotka eivät ole pelanneet aikana, jolloin puhtaita tappelijoita oli vielä kokoonpanoissa.

– Pelissä on paljon tunnetta, eikä sitä aina voi pitää sisällään. Joskus tappelut ovat seurausta siitä, mutta pitävät myös pelaajien kunnioituksen toisia kohtaan kunnossa. Se on paljon muuta kuin viihdettä yleisölle, Hurricanesin Jeff Skinner sanoo.

Tunteiden ollessa pinnassa, tappelu voi olla yksi ottelun käännekohtia. Se herättää pelaajia ja saattaa ratkaista tiukan ottelun joukkueen hyväksi.

– Henkilökohtaisesti nautin välillä oikein kunnon tappelusta, jossa olen itse mukana tai joku joukkuekavereistani. En pidä sitä huonona asiana. Näen, että sillä on jotain arvoa pelille, se saattaa joskus saada joukkueen hereille, Dallas Starsin Jamie Benn kertoo.