Suomen maajoukkue kärsi murskatappion Tshekille Euro Hockey Touriin kuuluvassa Sweden Hockey Gamesissa. Peli päättyi numeroihin 1-7 ja Antti Erkinjuntin kolmannen erän osuma oli vain laiha lohtu hengettömälle leijonalaumalle.

Ottelu oli jatkumoa Lauri Marjamäen onnettomalle tilastolle maajoukkueen peräsimessä. Ennen jääkiekon World Cupia joukkueesta ohjat ottanut valmentaja on onnistunut johdattamaan Leijonat ainoastaan kolmeen voittoon. Itse World Cupissa Suomi jäi täysin jalkoihin maailman parhaiden kävellessä joukkueen yli, eikä joukkue voittanut turnauksessa otteluakaan.

Vaikka huomenna tulisi turnauksen päätösottelusta voitto Ruotsista, onko Marjamäen kausi A-maajoukkueen päävalmentajana tullut silti tiensä päähän?

Sweden Hockey Games on viimeinen turnaus, ennen kenraaliharjoituksena toimivaa Tshekin EHT-turnausta, joka pelataan huhtikuun 27.-30. päivä. Siitä joukkue siirtyy Pariisiin ja 5. toukokuuta alkaviin MM-kisoihin. Suomen kiekkokansa elää joka keväisiä MM-kisoja varten, eikä maajoukkueella ole varaa kahteen perättäiseen arvokisapettymykseen.

Jos Helsingin Jokereiden pudotuspeli kevät jää lyhyeksi, olisiko silloin paikka tuoda Jukka Jalonen pelastamaan koko Suomi pahalta kasvojen menetykseltä?

Järjestelyihin liittyy varmasti myös sopimusteknisiä asioita. Vastaavia tuplakomennuksia on kuitenkin nähty maajoukkueen peräsimessä aiemminkin. Hannu Aravirta toimi JYP:in ja Jokereiden päävalmentajana 90-luvun alussa samaan aikaan, kun oli apuvalmentajana A-maajoukkueessa. Jaloselta löytyy jo kokemusta kyseisistä järjestelyistä. Riihimäkeläinen valmensin Pietarin SKA:ta ja Leijonia samanaikaisesti kaudella 2012-2013, tosin SKA-pestiin mies siirtyi kesken kauden.

Kansa on tottunut Leijonien menestykseen ja menestymispaineet valmentajalla ja joukkueenjohdolla ovat kovat. Jos huominen ottelu päättyy tappioon Ruotsia vastaan, käy Lauri Marjamäen aika joukkueen valmentajana varmasti vähiin.