St. Louis Blues uskoi viime kauden jälkeen, että Jake Allen on heidän ykkösmaalivahtinsa niin nyt kuin tulevaisuudessakin, joten joukkue kauppasi Brian Elliottin Calgary Flamesiin.

Allenilla vain on etenkin tällä hetkellä äärimmäisen vaikeaa Blues-maalilta. Kanukkivahti vedettiin toiseen kertaan maalilta peräkkäin, kun St. Louis kohtasi perjantain vastaisena yönä Los Angeles Kingsin.

Pari päivää aiemmin Allen vaihtui maalilla Carter Huttoniin jo ottelussa Boston Bruinsia vastaan.

Tämä oli jo kolmas kerta kahden viikon ja viiden pelin sisään, kun Allen vaihdetaan maalilta kesken ottelun.

Kings-ottelussa Allen ehti torjua 12 laukausta ennen kuin hänet vaihdettiin maalilta 3-0-tilanteessa. Blues hävisi lopulta numeroin 5-1.

Viiden edellisen ottelun torjuntaprosentti Allenilla on 85,7. Päästettyjen maalien keskiarvo on kohonnut peräti lukemaan 3,83.

Ennen tätä kautta Allen ei ollut toiminut kertaakaan joukkueensa kiistattomana ykkösvahtina kuin lyhyitä aikoja, ja nyt kuormituksen kasvettua otteet ovat ailahdelleet pahasti. Herääkin kysymys, onko Allenista menestyvän joukkueen ykkösvahdiksi?

Koko kaudenkaan mitalla Allenin numerot 32 pelaamassaan ottelussa eivät juuri hurraa-huutoja kerää: torjuntaprosentti 90,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,70.

Calgaryyn treidatulla Elliotilla numerot ovat toki vielä huonommat, 88,9 ja 2,95.