Winnipeg Jetsin hyökkääjä ja viikonloppuna loukkaantuneen Patrik Laineen ketjukaveri Nikolaj Ehlers jää ilman tutkaparia, kun suomalaishyökkääjä on ulkona peleistä määrittelemättömän ajan.

Laineen vierellä uudenlaiseen lentoon päässyt tanskalaislaituri on tehnyt 42 ottelussa 36 tehopistettä, kun viime kaudella pisteitä syntyi hänen tulokaskaudellaan 38 pistettä 72 ottelussa.

– Olen silti vielä opettelemassa. Tämä on toinen vuoteni ja opin koko ajan lisää, Ehlers sanoo NHL.comin haastattelussa.

On selvää, että Laineen saapuminen Winnipegiin on auttanut myös hänen pelaamistaan. Tanskalainen kehuukin vuolaasti uutta joukkuekaveriaan.

– Olemme huonekavereita, joten Patrikin kanssa on ekstrakemiaa. Kaikki on kiinni pienistä asioista ja työmäärästä, minkä olet valmis pistämään peliin. Puhumme paljon tauoilla ja harjoituksissa. Haluamme pelata hyvin joka ikisen ottelun.

– Haluamme olla kentällä auttaaksemme tätä joukkuetta voittamaan ja kemiamme jään ulkopuolella on iso osa sitä, Ehlers linjaa.

Nyt asiat muuttuvat, kun Laine on sivussa Buffalo Sabresin Jake McCaben hirmupommin jälkeen, mikä aiheutti suomalaiselle aivotärähdyksen.

– Se on tietenkin jotain, mitä et halua nähdä. Et halua nähdä joukkuekaverisi loukkaantuvan, etkä tuolla tavalla.

Suomalaisen ja tanskalaisen yhteistyö jää nyt hetkeksi tauolle.

– Se tulee olemaan rankkaa. Rakensimme hyvää kemiaa hänen ja Mark Scheifelen kanssa. Mutta näin se vain menee. Hän paranee toivottavasti nopeasti ja sitten katsomme asioita eteenpäin.