24-vuotias syöpäpotilas Grant Chupinka sai Pittsburgh Penguinsin järjestämän unohtumattoman vierailun. Chupinka lähti vanhempiensa mukaan sairaalasta hakemaan Penguins kotihallilta PPG Paints Arenalta hänen lempipelaajansa Sidney Crosbyn nimikirjoituksella varustettua pelipaitaa.

Luusyöpää sairastava Chupinka ei kuitenkaan tiennyt, että Penguinsin puolelta vierailuun oli suunniteltu paljon muutakin.

Perhe sai hallilla järjestetyn kierroksen, joka päättyi lopulta Penguinsin pukukoppikäytävälle heti harjoitusten päätyttyä.

– Luulin, että tulemme vain hakemaan pelipaidan, mutta sain paljon enemmän mihin osasin varautua. Kaiken näkeminen oli todella siistiä, Chupinka kuvaili tunnelmiaan NHL.comille.

Juteltuaan ensin joukkueen maalivahdin Matt Murrayn kanssa, lähestyi hänen idolinsa Crosby nuorta vierailijaa. Penguins-kapteeni jutteli Chupinkan kanssa rauhassa mukavia, minkä jälkeen Chupinkan oli vaikea kuvailla idoliaan.

– Sitä vaikea kuvailla. Oli hienoa nähdä, kuinka jalat maassa Crosby on. Hän on juuri niin uskomaton persoona kuin television välityksellä voi kuvitella.

Crosby oli itsekin mielissään Chupinkan vierailusta. Tähtipelaajan mielestä on tärkeää muistaa laittaa asiat perspektiiviin.

– Hienoa, että meillä oli mahdollisuus järjestää tämä vierailu. Isoin juttu tavatessa ihmisiä on nauttia heidän seurastaan ja antaa heille hienoja kokemuksia. Toivottavasti Grant sai tänään sellaisia, Crosby sanoi.

Chupinkan perheelle edellinen viikko oli toisestakin syystä erittäin tärkeä. Hoidot olivat alkaneet tehota pitkän taistelun jälkeen.

– Lauantaina huomattiin, että kasvaimet olivat alkaneet kutistua, joten tämä on ollut meille hieno viikonloppu, Grantin äiti Kim Chupinka kertoi.