Urallaan tähän mennessä jo kahdesti NHL:n parhaaksi pakiksi valittu Erik Karlsson on saanut paljon kritiikkiä puolustuspään pelaamisesta ja häntä on pidetty suoranaisena neljäntenä hyökkääjänä.

Tätä heikompaa puolta on myös nostettu paljon esille, kun Karlsson on ollut ehdokkaana Norris Trophyä, eli parhaalle puolustajalle jaettavaa palkintoa varten.

Nyt Karlsson loistaa kuitenkin yllättävässä tilastossa, aiemmat vuodet huomioiden.

26-vuotias ruotsalaispakki on nimittäin NHL:n blokkaustilaston ykkösnimi.

Vieläpä selvällä erolla, sillä toisena oleva Calgary Flamesin Mark Giordano on 8 blokkia perässä tällä hetkellä. Karlsson on kärjessä 78 blokkauksella.

Pelivuosia Karlssonilla on varmasti jäljellä vielä vaikka kuinka monta, mutta jo tässä vaiheessa hän teki seurahistoriaa Senatorsissa.

Hänestä tuli seuran kaikkien aikojen puolustajien pistepörssin ykkönen, kun hän ohitti Wade Reddenin nakutettuaan tehot 1+2 San Jose Sharksia vastaan.

506 NHL-ottelussa Karlsson on paukuttanut tehot 107+305=412. Redden puolestaan kokosi kasaan 410 tehopistettä Senatorsissa pelatessaan.

Huomioitavaa on myös se, että Redden käytti 332 peliä enemmän kyseisen pistepotin kasaamiseen.

– Tuo on hauska yksityiskohta, mutta taas toisaalta se on jotain, mitä muistelee sitten kun ura on ohi. Toivottavasti minulla siihen on vielä pitkä aika, Karlsson totesi seurahistorian teosta Ottawa Sunin mukaan.

Tällä kaudella Karlsson on iskenyt 27 otteluun tehot 7+20=27.

Elias Sportsin mukaan Karlsson on myös yksi kahdesta puolustajasta, jotka johtavat tällä hetkellä omassa seurassaan kaikkien aikojen puolustajien pistepörssiä. Toinen on Winnipeg Jetsin Dustin Byfuglien.