Kun Rasmus Ristolainen allekirjoitti pitkien neuvotteluiden jälkeen Buffalo Sabresin kanssa kuuden vuoden ja 32.4 miljoonan jatkosopimuksen, moni ajatteli seuran maksaneen liikaa suomalaispuolustajalle.

Kauden edetessä Ristolainen on kääntänyt mielipiteet täysin toiseen suuntaan. Jo viime kaudella hirmuisella yli 26 minuutin peliajalla pelannut suomalainen on saanut muiden Buffalon puolustajien loukkaantumisten takia yhä enemmän vastuuta ja paineita joukkueessaan.

Entistä isompia peliminuutteja pelaava Ristolainen on vastannut huutoon tähtipuolustajan elkein. Ristolainen pelaa vastustajien suurimpia tähtiä vastaan, kellottaa lähes puolen tunnin peliaikoja, keikkuu NHL:n taklaustilaston kärkipaikoilla ja on kaiken päälle 50 tehopisteen vauhdissa, kun 26 ottelussa on tähän asti syntyneet pisteet 1+15.

Kesän 2013 Sabresin ykköskierroksen varaus ei ole pelkästään osoittanut olevansa oman joukkueensa ykköspelaajia, vaan koko NHL:n parhaimpia puolustajia tällä kaudella. Buffalon heikosti menestynyt organisaatio on vuosikaudet etsinyt joukkueeseen ykköspuolustajaa.

Ristolainen on tällä hetkellä sitä, joten reilu viiden miljoonan vuosipalkka on osoittautumassa tulevaisuudessa kohtuulliseksi hinnaksi Ristolaisen palveluksista.