Viime kauden NHL:n tähdistöottelun tai pidemminkin tähdistötapahtuman arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu John Scott on päättänyt pistää hokkarit naulaan.

Scott ilmoitti asiasta The Players’ Tribunessa.

– Tämä on ollut melkoinen matka, mutta olen valmis. Lopetan virallisesti tänään, Scott kirjoitti.

Isokokoinen 34-vuotias hyökkääjä tuli tutuksi tappelijana sekä niin alempien ketjujen hyökkääjänä kuin fyysisenä peruspuolustajana.

– Tein viisi maalia, minulla on neljä lasta ja minulla on ollut paljon aivan mahtavia hetkiä vuosien aikana. Omien laskujeni mukaan minulla oli 43 tappelua NHL:ssä ja hävisin vain yhden selvästi, jos mietin. Joten onnittelut Justin Johnson, sait minut vasemmalla koukulla. Mitä voin sanoa? Hienoa työtä.

Scott lähetti myös viestin tappeluihin liittyen.

– Jos vedän loppuyhteenvedon, niin en välitä miten ihmiset muistavat minut pelaajana, mutta muistakaa yksi asia: en rakastanut tappelemista. Ehkä noin 30 sekuntia tappelemisesta oli ihan ok, kun adrenaliini ottaa vallan ja sitä taistelee nautittavalla tavalla. Mutta ongelma tulee siinä, kun pitää tiputtaa hanskat sellaisia kavereita vastaan, jotka osaavat ihan oikeasti satuttaa sinua. Sen odottaminen tekee hulluksi, eikä se ollut henkisesti helppoa, varsinkin kun on perhettä.

Yhteensä Scott pelasi 286 NHL-ottelua, joissa hänelle merkattiin tehot 5+6=11. Jäähyminuutteja taalajäillä tuli 544.

Viime kauden tähdistöotteluun Scott päätyi, kun NHL-fanit päättivät tehdä irvokkaan vitsin. Scott oli oman divisioonansa äänikuningas ja hänestä tuli kapteeni Pacific-divisioonan joukkueelle.

NHL yritti saada Scottia luopumaan osallistumisesta, mutta tästä Scott ei innostunut.

Lopulta tähdistöotapahtumassa Scott veivasi pari maalia ja hänen edustamansa joukkue voitti koko tähdistöturnauksen. Sen perään hänet valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Tälle kaudelle NHL tarkensi sääntöjä, jotta Scottin kaltainen tapaus ei pystyisi enää toistumaan. Sarjassa lisättiin muun muassa kohtia farmiin passittamisen suhteen.