39-vuotiaalla Jarome Iginlalla on käsillään viimeiset mahdollisuudet voittaa urallaan Stanley Cup, mutta hänen seuransa Colorado Avalanche tuskin on mestaruusjahdissa varteen otettava ehdokas.

Avalanche on voittanut tällä kaudella yhdeksän ja hävinnyt kymmenen ottelua. Joukkue on divisoonansa viimeinen tällä hetkellä ja on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle kolmannen kerran peräkkäin.

Iginla itse on saanut vain kaksi maalia 19 otteluun. Hänen reilun viiden miljoonan dollarin kausipalkan takaava sopimuksensa loppuu tähän kauteen.

Nyt Iginla on todennut Edmonton Journalille, että on valmis siirtymään uuteen seuraan vaihtojen takarajalla, jos Avalanche haluaa hänet myydä.

– Haluaisin edelleen voittaa, en halua menettää toivoa, Iginla sanoi.

– Toivottavasti pääsemme pudotuspeleihin, mutta ymmärrän miten homma toimii vaihtojen takarajalla, jos emme pärjää. Ratkaistaan se ongelma silloin.

Iginla on pelannut NHL:ssä lähes 1500 ottelua, joissa on kertynyt melkein 1300 tehopistettä. Stanley Cup on Iginlalta jäänyt saavuttamatta, vaikka hänen kipparoimansa Calgary Flames pääsi finaaleihin asti keväällä 2004.

Iginla on pelannut myös Pittsburgh Penguinsissa ja Boston Bruinsissa.