Detroit Newsin mukaan piakkoin ilmoille tulee tietoa siitä, missä venäläistähtihyökkääjä Pavel Datsjuk viilettää ensi kaudella.

Datsjuk, 37, on tällä hetkellä miettimässä kahta isoa vaihtoehtoa.

Jatkaako hän vielä kuitenkin NHL:ssä ja Detroit Red Wingsin paidassa vai siirtyykö hän Venäjälle?

Datsjuk ehti jo antaa aiemmin vahvaa vihiä siitä, että hän palaisi Venäjälle ensi kaudeksi, mutta lopullista varmistusta tälle ei ole tullut.

Asia on haastava Red Wingsille, sillä vaikka Datsjuk matkaisi Venäjälle, jäisi hänen 7,5 miljoonan dollarin cap hit eli palkkojen keskiarvo pyörimään Red Wingsin palkkakaton alle.

Tämä siitä syystä, että Datsjuk teki jatkosopimuksen yli 35-vuotiaana. Sopimuksesta jäljellä on vielä yksi vuosi.

Red Wingsin GM Ken Holland on tapaamassa ensi viikolla Datsjukin, minkä yhteydessä lisätietoa hänen tulevaisuudesta on hyvin todennäköisesti irtoamassa.

Mahdollisesti hyvin vaikean tilanteen keskelle joutuvan Red Wingsin kohdalla on puhuttu kovasti jo siitä, miten se yrittäisi kaupata Datsjukin sopimuksen muualle. Esimerkiksi suomalaishyökkääjää Teemu Pulkkista ollaan oltu antamassa houkuttimeksi jollekin seuralle, joka suostuisi ottamaan Datsjukin sopimuksen haltuun sen viimeisen kauden ajaksi.

Red Wings ei ole tehnyt vielä lukuisten rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa jatkosopimuksia ja edessä onkin haastava urakka, mikäli Datsjukin sopimus jää kummittelemaan palkkakaton alle.