HELSINKI. Leijonat sai MM-kisojen alla lukuisia kovia nimiä mukaansa Pohjois-Amerikasta, kun kutsuihin vastasivat ”kyllä” muun muassa Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Mikko Koivu ja Mikael Granlund.

Näin kärkiosaaminen Leijonissa on erittäin vahvaa perjantaina alkavissa kisoissa.

– Paljon on hyviä pelaajia, paljon on porukkaa Pohjois-Amerikasta, paljon on kokemusta ja on myös nuoruutta. Aika hauska sekoitus, kun nopeasti katsoo. Mutta kyllä tänne aina ilolla tulee, kun pääsee Suomen paidassa pelaamaan, Granlund miettii SuomiKiekko-sivustolle.

Päävalmentaja Kari Jalonen on ehtinyt korostaa useamman kerran sitä, että hän haluaa muodostaa parit Barkovin ja Jokisen sekä Koivun ja Granlundin kanssa. Näihin ketjuihin etsitään sitten kolmatta lenkkiä.

– Tässä on paljon hyviä jätkiä. Saa nähdä, että mitä tulee sen suhteen tapahtumaan, Granlund sanoi ketjuhahmotelmiin liittyen.

Todennäköisesti Barkov ja Jokinen saavat vierelleen Tapparan superlupauksen Patrik Laineen, Koivu ja Granlund taas Detroit Red Wingsin hyökkääjän Teemu Pulkkisen.

Samalla kaiken keskellä Granlund on jatkamassa loppukauden pelipaikallaan, sillä jo Minnesota Wildissä hänet istutettiin pitkälti laiturin paikalle pudotuspelien puolella.

Silloin ketjun sentterinä toimi käytännössä koko ajan Koivu, joka on pelaamassa Granlundin ketjun sentterinä myös kisoissa.

Granlund ehti todeta Pohjois-Amerikassa laidassa pelaamisen olleen ”yllättävän helppoa”.

– Pystyy tekemään peliä, saa pisteitä ja kaikki ajattelevat, että olet mahtava, Granlund oli tokaissut Wildin GM:lle Chuck Fletcherille Minneapolis Star-Tribunen mukaan.

– Ei sillä oikein ole mitään väliä – pelaan ihan kummassa vain. Totta kai ne (laiturin ja sentterin tontit) ovat tietyllä tavalla erilaisia. Sentterinä on paljon isompi vastuu ja laiturina on vähän enemmän vapautta keskittyä hyökkäyspelaamiseen. Mutta mulle on ollut aina aivan sama missä pelaan, tykkään kuitenkin molemmista paikoista, Granlund miettii pelipaikan suhteen.

Seurajoukkueen puolella Wildissa niin Granlundilla, koko joukkueella kuin koko organisaatiolla odotukset olivat korkealla kevättä ajatellen, vaikka kausi olikin ehtinyt olla varsin ailahtelevainen.

Wild ehti antaa kenkää kauden aikana päävalmentajana toimineelle Mike Yeolle, minkä jälkeen Wild onnistui hinaamaan itsensä pudotuspeleihin mukaan.

Ensimmäisellä kierroksella Dallas Stars kuitenkin paineli ylitse ja ohitse ja meni jatkoon.

– Nuo ovat kuitenkin kovia paikkoja, kun pitkä kausi pelataan ja pitkälle haluaa aina mennä. Sitte kun se päättyy kuin seinään, niin kyllä siinä aina pari päivää vaatii, Granlund taustoitti valintapäätöstä sille, miksi hän päätti jatkaa kautta Leijonissa.

– Mutta kun kaikki oli kunnossa, ei ollut mitään loukkaantumisia tai muita ja vielä kun oli aikaa ennen kuin kisat alkavat, niin kyllä tänne mielellään tuli.

Nyt Leijonat on yksi iso ennakkosuosikki tuleviin kisoihin. Sen Granlund tiedostaa hyvin, vaikka..

– ..Suomella on mun mielestä aina, ainakin viimeisten 20 vuoden ajan, ollut kulta tavoitteena, kun on oltu kisoissa. Aina on ollut mahdollisuus voittaa.

– Saa nähdä miten tänä vuonna käy.

Kultaa Leijonat tavoittelee kisoissa perjantaista lähtien, kun silloin ohjelmassa on alkulohkon ensimmäinen ottelu Valko-Venäjää vastaan. Alkulohkon pelit Leijonat pelaa Pietarissa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)

Suomi – USA, tiistaina 3.5. klo 18.30
1,60 – 4,75 – 3,75