Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko myöntää, että pelkona oli kiinnijääminen U18-ikäluokan MM-kisoissa.

Venäjän jääkiekkoliitto paljasti perjantaina (uutinen), että maan U18-joukkue oli käyttänyt meldoniumia, joka on vuoden alusta alkaen luokiteltu kielletyksi aineeksi.

Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueen meldoniumin käyttö kuitenkin lopetettiin hyvissä ajoin syksyllä 2015, kun WADA oli informoinut sen menevän kiellettyjen aineiden joukkoon tammikuusta 2016 alkaen.

Ongelmana on, ettei Venäjän jääkiekkoliiton mukaan ole täyttä selvyyttä siitä, että milloin meldonium häipyy totaalisesti ihmisen elimistöstä. Liitto halusi suojella pelaajiaan ja hyllytti koko U18-maajoukkueen MM-kisoista, jonne se lähetti vuotta nuoremman U17-ryhmän.

– Jos urheilija tai joukko urheilijoita on käyttänyt meldoniumia loka-marraskuussa, emme voi tietää, havaitaanko ainetta vai ei kansainvälisessä kilpailussa. Me minimoimme riskit, Mutko sanoo TASSille viitaten U18-tapaukseen.

– Tilanne on erittäin vaikea venäläiselle urheilulle. Nyt ei ole aika hakea syyllisiä. Nyt asia on kontrollissa, minun henkilökohtaisessa kontrollissa.