Venäjän jääkiekkoliitto on vihdoin kertonut syyn, minkä takia se hyllytti koko alle 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-kisojen kynnyksellä (uutinen).

Venäjän jääkiekkoliitto myöntää, että alle 18-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat käyttivät meldoniumia, joka on vuoden alusta luokiteltu kielletyksi aineeksi. Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueen meldoniumin käyttö kuitenkin lopetettiin hyvissä ajoin syksyllä 2015, kun WADA oli informoinut sen menevän kiellettyjen aineiden joukkoon tammikuusta 2016 alkaen.

Ongelmana on, ettei Venäjän jääkiekkoliiton mukaan ole täyttä selvyyttä siitä, että milloin meldonium häipyy totaalisesti ihmisen elimistöstä. Liitto halusi suojella pelaajiaan ja hyllytti koko U18-maajoukkueen MM-kisoista, jonne se lähetti vuotta nuoremman U17-ryhmän.

Venäjän kannalta kyseessä ei ole siis mikään dopingrike, koska meldoniumin käyttö on ollut sallittua ennen vuodenvaihdetta. Rike siitä olisi tullut vasta sitten, jos joku U18-pelaajista olisi kärähtänyt meldoniumista itse MM-kisoissa.

Näin ollen Championat-sivuston ja Sport-Ekspressin epäilyt osuivat oikeaan: Venäjän jääkiekkoliitto pelkäsi kiinnijäämistä (uutinen).