Pelicans haki harvinaisen voiton Helsingistä, kun IFK kaatui 0-2. Ottelu oli samalla Pelicansin päävalmentaja Petri Matikaiselle ensimmäinen Helsingin jäähallissa vierailevan joukkueen peräsimessä sen jälkeen, kun hän lähti seurasta KHL:ään kesken sopimuskauden kesällä 2012.

Hän kielsi asian pyörineen mielessä ennen ottelua.

Osasitko odottaa huutelua katsomosta?

– Kyllä minä vähän odottelin. Olen vähän pettynyt, ettei ollut meininkiä. Odotin, mutta harmi homma, Matikainen kertoi pelin jälkeen.

Pelicansin esitys oli miehekäs, mistä Matikainen jakoi ansaittua suitsutusta.

– Loistava taistelupeli meiltä. Peli oli aika hyvin balanssissa koko illan. Toisessa erässä olimme omassa päässä pitkiä aikoja, mutta emme antaneet pahoja paikkoja. Loistavaa taistelua ja uhrautuvaa taistelua. Kiekkoja imettiin polvisuojiin, olimme hyökkäysalueella terävinä, kun piti olla. Kova suoritus ja olen tyytyväinen, Matikainen sanoi.

Pelicansin edellinen voitto HIFK:sta oli kevään 2014 pudotuspeleistä, kun Pelicans pudotti HIFK:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tällä vuosikymmenellä Pelicans kaatoi HIFK:n nyt runkosarjassa vasta kolmannen kerran.

Oliko tämän ”sinun Pelicansisi” näköinen esitys?

– Tämä oli vieraspeliksi erinomainen. Tämä oli yhdessä toimimista. Ei tarvinnut kaventaa joukkuetta, vaan pelasimme neljällä kentällä. Tässä askissa ei ole helppoa pelata. Se on kova suoritus tältä joukkueelta, muistutti Matikainen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen