OULU. Lauantain liigakierroksella Oulussa ohjelmassa oli varsinainen huippuottelu kahden ”suuren” välillä, kun vastakkain olivat Kärpät ja HIFK.

Todella isoja virheitä kiekollisessa pelissään tehnyt Kärpät sai maksaa näistä kovaa hintaa, kun vierasjoukkue HIFK rokotti näistä kovalla prosentilla.

Varsinkin Kärppien puolustuksessa Markus Nutivaaralle tuli parikin todella pahaa hassia, mistä HIFK iski myös kaksi osumaa. Loppulukemat olivat vierailijoiden hyväksi 3-2.

– Vähän meille tulee nyt tuommoisia, mitä nuo maalit nyt olivat. Ovatko ne sitten nuoruutta vai kokemattomuutta vai mitä. Tietenkin yrittävälle sattuu, nyt vain sattui pari aika isoa sellaista. Mutta mennään eteenpäin ja tänäänkin kasvettiin aika monessa asiassa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki.

Mitenkään bussin alle Marjamäki ei virheistä lähtenyt Nutivaaraa tai ketään muutakaan heittämään.

– Oppia tulee matkan varrella. En usko, että Nutivaara noita virheitä tahallaan tekee. Pitää muistaa tässä samalla, että esimerkiksi meillä kolmosketjussa on ukkoja, joilla ei ole edesä 70 runkosarjapeliä yhteensä. Nämä ovat sellaisia hetkiä, missä pystytään kasvamaan.

– Uskon, että tästä jämäköidytään ja saadaan kokemusta lisää. Pitää olla huolellisempi, mutta pitää olla myös terävämpi maalipaikoissa, Marjamäki sanoi.

Paikkoja hallitseva mestari tuhlaa edelleen huomattavan paljon.

– Meillä oli läpiajoa sun muuta kaikkea ja jos katsoo ihan mitä tahansa tilastoa, niin oltiin aika selkeästikin parempi joukkue tässä pelissä. Mutta ei saatu kiekkoa sisään ja kaveri teki sitten aika kovalla pronsetilla, Marjamäki näki ja summasi:

– Pelisuoritukseen olen erittäin tyytyväinen, mutta tulos oli meille heikko.

Niin HIFK:lla kuin Kärpillä tiistaina tiedossa on CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset osaottelut. Kärpillä kotiotteluun vastaan asettuu Dusseldorfer. Jatkoon etenee kahden ottelun paremmalla yhteismaalilukemalla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen