Helsingin IFK kohtaa tiistaina Champions Hockey Leaguen pudotuspeleissä Sveitsin mestari Davosin. HIFK johtaa otteluparia voitettuaan oman kotiottelunsa kaksi viikkoa sitten 2-1.

– Tietenkin lähdetään puolustamaan johtoasemaa. Yhden maalin ero ja tiedetään, että pitää pärjätä hyvin. Tasuri tietenkin riittää, mutta totta kai lähdetään voittamaan. Vastustaja on erilainen mitä täällä Liigassa vastustajat ovat, ennakoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Sveitsissä urallaan valmentanut Törmänen tietää, millaiseen paikkaan HIFK Davosissa joutuu. Korkea ilmanala tarjoaa aivan uudenlaisen haasteen.

– Vielä kotihallissa Davos ja pelataan 1,5 kilometrin korkeudessa, missä puuskutusta tulee helposti. Mutta hyvällä mielellä tässä lähdetään reissuun, hän sanoo.

Loukkaantumistilanne lisää HIFK:n haastetta.

– Kuusi pakkia on vain nyt kehissä, kun pari puolustajaa on sivussa. Yleensä kun kuitenkin pelataan seitsemällä, niin nyt ollaan vedetty kuudella. Hyökkäyksessä on vielä ketjun verran ukkoja poissa, mutta ollaan iloisia siitä, että muut ovat pystyneet steppaamaan tilalle. Se on aina hyvä juttu joukkueen hengen ja joukkueen kemian kannalta, Törmänen sanoo.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Ilari Savonen
Twitter @IlariSavonen