Talousvaikeuksien kanssa taisteleva Blues on tehnyt harvinaislaatuisen sopimuksen Espoon kaupungin kanssa.

SuomiKiekko-sivuston tietojen mukaan Espoon kaupunki on ostanut Barona Areenan markkinointioikeudet. Jäähallin nimi on muuttumassa kaupan myötä Espoon Metro Areenaksi.

Kauppasumma menee suoraan Bluesin kassaan. Blues kärsii akuuttia rahapulaa, ja elokuun alussa sillä oli useita maksuhäiriömerkintöjä.

Bluesin hallituksen puheenjohtaja Mika Rautio ei ollut erityisen halukas keskustelemaan aiheesta.

– Nämä ovat kaupungin ja Bluesin välisiä asioita, joita emme voi kommentoida. Tätä pitää kysyä kaupungin puolelta, Rautio sanoi.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kommentoi asiaa täällä (uutinen).

Espoo haluaa ymmärrettävästi pitää kaupungin kiekkoylpeyden jaloillaan. Tämä on kuitenkin aiheuttanut närää. Kaikki eivät ole mielissään siitä, että kaupunki päättää tukea nykyisessä taloudellisessa tilanteessa yhtä osakeyhtiötä.

Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy sai ensimmäisen maksuhäiriömerkintänsä keväällä 2013. Yhtiön tilanne heikkeni merkittävästi kuluvan vuoden alussa. Karhukissat ry. haki Jääkiekko Espoo Oy:tä konkurssiin ja maksuhäiriömerkintöjä oli kertynyt lisää.

Bluesin organisaatiossa on tänä vuonna tehty merkittäviä muutoksia. Viime vuonna Bluesin pelaajabudjetti oli 2,1 miljoonaa euroa, tänä vuonna se on 1,6 miljoonaa euroa.

Sopimus Bluesin ja Espoon kaupungin välillä on tietojemme mukaan tarkoitus julkistaa Espoo-päivänä eli lauantaina 29.8.

Eemeli Pienimaa